VELIKO PRIZNANJE

Darko Matić u najboljih 11 kineske lige

21.07.2009 u 13:14

Bionic
Reading

Veliko priznanje zaslužio je hrvatski internacionalac Davor Matić koji kruh zarađuje igrajući nogomet u Kini. On je, naime, uvršten među 11 najboljih igrača u Kini u nedavno završenom prvenstvu

Hrvatski nogometaš Darko Matić (28), koji igra na poziciji zadnjeg veznog za Guoan iz Pekinga, izabran je u najbolju momčad nedavno završenog prvog dijela ovogodišnjeg kineskog prvenstva u izboru kineskih nogometnih stručnjaka među kojima je i tamošnji izbornik.

'Uvrštavanje u sastav najbolje jedanaestorice prvog dijela kineskog prvenstva za mene predstavlja čast i zadovoljstvo', izjavio je Matić.

Matiću je ovo treća sezona igranja u kineskoj ligi. Uoči ovogodišnjeg prvenstva prešao je iz momčadi Teda Tianjin u Beijing Guoan. Igrajući za Teda Tianjin Matić je dva puta bio izabran u najbolju momčad kineskog prvenstva za cjelokupnu sezonu. Nova Matićeva momčad Beijing Guoan je nakon prvog dijela ovogodišnjeg prvenstva prva na ljestvici.

'Imamo ambiciju postati prvaci što bi bio najveći uspjeh u povijesti kluba', kaže Matić i dodaje kako utakmice njegove nove momčadi na stadionu u Pekingu u prosjeku prati 45 tisuća gledatelja.

'U mnoštvu gledatelja na stadionu više puta sam primjetio i četiri hrvatske zastave. To u Pekingu i nije malo', ističe Matić dodajući kako je od navijača u Pekingu dobio i hrvatski dres što ga je iznimno obradovalo.

Matić ove sezone igra i u azijskoj Ligi prvaka koja je nastala po ugledu na europsku Ligu prvaka.