OKITIO SE EUROPSKIM ZLATOM

Darko Bajo veliko pojačanje za budućnost Cedevite

11.11.2015 u 16:40

Bionic
Reading

Pred novinarima se u srijedu pojavio i mladi košarkaš Darko Bajo, koji je nedavno stigao u omladinski pogon Cedevite iz Sarajevskog Sparsa. Riječ je o jednom od najtalentiranijih mladih igrača u Europi i njegov dolazak sigurno je velika stvar za budućnost Cedevite

Bajo trenutno igra za juniore Cedevite i Mladost, drugu momčad Cedevite koja nastupa u A-2 ligi Centar.

Rođen je 14. ožujka 1999. godine, s košarkom se počeo baviti u Vitezu, a kasnije je prešao u već spomenuti Spars. Ovog ljeta prošao je pripreme s U-18 i U-19 reprezentacijama Hrvatske, a nastupio je i na U-16 Europskom prvenstvu, gdje je Hrvatska završila na devetom mjestu.

Na tom natjecanju bio je uvjerljivo najbolji igrač Hrvatske s prosjekom od 18.9 poena, 8 skokova i 1.5 blokada po utakmici, a treba istaknuti i da je na Nike Jordan Brand Classicu u Zagrebu izabran među deset najboljih kadeta koji su kasnije u Brooklynu u sklopu spomenutog natjecanja predstavljali Europu.

'U Cedevitu sam došao ponajprije zbog individualnog rada. Sviđa mi se klub, koncepcija i ovdje je super. Radim s Mikijem Starčevićem, on je odličan trener i drago mi je da sam s njim', rekao je Bajo

Novi Cedevitaš imao je priliku razgovarati s Džananom Musom, koji je na ranije spomenutom U-16 Europskom prvenstvu ovog ljeta kao MVP prvenstva predvodio BiH do zlata:

'Da, pričali smo. Najviše čekamo juniorsku Euroligu i mislim da ćemo se tu dobro pokazati'.