RASPUCANI ŠIBENČANIN

Dario Šarić oduševio navijače u prvoj utakmici u Philadelphiji!

10.10.2016 u 15:16

Bionic
Reading

Hrvatski košarkaši reprezentativac Dario Šarić bio je jedan od najboljih igrača Philadelphije u pripremnoj utakmici protiv Washingtona koji do pobjede 125:119 stigao tek u drugom produžetku. Ovo je bila prva utakmica 22-godišnjeg Šarića u Philadelphiji, u dvorani u kojoj će igrati u svojoj prvoj NBA sezoni

Dario Šarić je igrao tek 18 minuta i već početkom treće četvrtine je preselio na klupu te se više nije vraćao u igru, no i to mu je bilo dovoljno vremena za 14 koševa (šut 5-7, za tricu 2-3) i četiri skoka. Naš je igrač bio četvrti strijelac 76ersa za koje je Richaun Holmes ubacio 20, Jerami Grant 17, a Hollis Thompson 15 koševa. Najbolji u pobjedničkoj momčadi s 24 koša bio je Kelly Oubre Jr. Bila je to druga pripremna utakmica za Philadelphiju i prvi poraz.

Na pitanje novinara kako mu je prvi puta bilo igrati u Philadelphiji pred domaćim navijačima Dario Šarić je rekao:

'Moram reći kako je meni osobno to bilo nešto posebno i siguran sam kako će nam navijači b iti šesti igrač!'


Svoju prvu utakmicu u predsezoni odigrali su Brooklyn Netsi koji su pred svojim navijačima svladali Detroit sa 101-94. Hrvatski reprezentativac Bojan Bogdanović nije zaigrao, jer ga vodstvo momčadi ne želi prebrzo izložiti opterećenjima nakon napornog reprezentativnog ljeta. Strijelce Netsa je s 21 košem predvodio Jeremy Lin, a novopridošli, nesuđeni hrvatski reprezentativac Justin Hamilton je ubacio devet koševa.