Šahtarov pomoćni trener

Darijo Srna ovom je izjavom dodatno motivirao trenera Bjelicu i sve Dinamove igrače

06.11.2019 u 09:41

Bionic
Reading

Ove srijede od 21 sat, na maksimirskom stadionu, Dinamo i ukrajinski Šahtar igraju utakmicu 4. kola Lige prvaka. Utakmica je to od koje i jedni i drugi očekuju puno, ali s obzirom na prezentaciju 'modrih' te rezultat 2:2 u Harkivu, dojam je da je prednost ipak na strani zagrebačke momčadi

Prepuni Maksimir dočekat će ove srijede momčadi Dinama i Šahtara u četvrtom kolu C skupine Lige prvaka. Ulog je velik. Pobjedom si obje momčadi otvaraju vrata osmine finala Lige prvaka, a gotovo sigurno i osvajanje trećeg mjesta, koje pak ostavlja priliku u 'utješnom natjecanju', odnosno Europskoj ligi.

Naravno, treneri obiju momčadi, Nenad Bjelica i Luis Castro obećavaju bespoštednu borbu, a vjeruju kako će im takav pristup donijeti i pobjedu.

Međutim, s obzirom da igra pred svojim navijačima, ali i da mu je forma (još uvijek) u uzlaznoj putanji, dojma smo da je Dinamo barem za jedan posto veći favorit. Bez obzira što Šahtar (138 milijuna eura) na papiru ima 30-tak milijuna eura skuplju momčad od Dinama (107 milijuna eura).

Izvor: Pixsell / Autor: N.N.

'Samo pobjeda nas vodi u drugi krug. Ne bježimo od toga da imamo bolje igrače od Dinama. Ja znam što je Maksimir i kako igrati pred punim tribinama koje traže napadački nogomet', rekao je pomoćni trener Šahtara Darijo Srna (36) za Novu TV dan uoči ključnog dvoboja Dinama i Šahtara.

Bivši kapetan hrvatske reprezentacije nije mogao poreći da je Dinamo ugodno iznenađenje.

'Dinamo je u Harkivu pokazao da utakmica protiv Atalante nije bila slučajna. Pa Gasperinijeva momčad je jedna od najboljih u Italiji. Bjelica ih je jako dobro posložio, imaju glavu i rep. Lopte idu stalnu prema Olmu i Oršiću, Petković zna zadržati loptu. Oni su stvarno sjajna ekipa i nisu slučajno u Ligi prvaka. Mi moramo igrati kao u Harkivu, ali s boljim napadačkim učinkom', zaključio je Srna.

Zanimljivo, s istim su razmišljanjima Šahtarovi treneri dočekali Dinamo uoči ogleda u Harkivu, a sjećamo se kako se ta razlika baš i nije vidjela.

No, možda i bolje da Ukrajinci (opet) žive u uvjerenju kako su bolji, a da na terenu doživimo drugačiji rasplet.

  • +54
Murali i grafiti Bad Blue Boysa posvećeni Dinamu Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl