ČEKAJU PROTIVNICE

Dankinje i Španjolke izborile plasman u polufinale Svjetskog prvenstva za rukometašice

14.12.2021 u 23:04

Bionic
Reading

Nakon što je Danska svladala Brazil sa 30:25 (14:13) i izborila mjesto u polufinalu Svjetskog prvenstva rukometašica u Španjolskoj, isto je uspjela napraviti i domaća reprezentacija koja je sa 26:21 (14:10) nadigrala izabranu vrstu Njemačke.

Njemice su odlično otvorile utakmicu i povele sa 4:0, a prednost od četiri pogotka držale su do polovice prvog poluvremena (7:3). No, do kraja prvog dijela Španjolke su postigle 11 pogodaka, a Njemice samo tri.

U drugom dijelu je Njemačka samo jednom došla na dva pogotka zaostatka (19:17), ali su španjolske rukometašice serijom 4:0 otišle na +6 (23-17) i riješile pitanje pobjednika.

Domaću reprezentaciju je sa sedam pogodaka predvodila Carmen Campos Costa, a četiri je postigla Paula Arcos Poveda. U njemačkoj reprezentaciji je najbolja bila Julia Maidhof sa šest golova.

Ranije je Danska pobijedil reprezentaciju Brazila sa 30:25 (14:13).

Kod pobjednica su najbolje bile Laerke Pedersen sa šest pogodaka i Simone Pedersen sa pet golova. Najefikasnija igračica utakmice bila je brazilska reprezentativka Adriana Cardoso sa 10 pogodaka.

Danska je po deveti put u povijesti izborila nastup u polufinalu svjetskog prvenstva, a prvi put nakon 2013. kad su danske rukometašice osvojile brončanu medalju. Na istom prvenstvu su Brazilke postale svjetskim prvakinjama pobijedivši u polufinalu baš reprezentaciju Danske.

Osvajačice srebrne medalje sa posljednjeg svjetskog prvenstva u polufinalu čekaju pobjednice iz dvoboja Norveške i Rusije, koji je na rasporedu u srijedu (17.30 sati). U drugom polufinalu Danska čeka bolje iz sraza Francuske i Švedske (srijeda, 20.30 sati).