samo za tportal

Danijel Pranjić upozorava koji igrači ciparske momčadi su najveća opasnost za Dinamo: Njega Modri jako dobro poznaju, a drugi je srpski napadač...

14.07.2021 u 08:04

Bionic
Reading

Nogometaši Dinama nakon zagrebačkih 3:2, upisali su pobjedu i na gostovanju kod Valura. Modri su na Islandu, po znatno drugačijim vremenskim uvjetima nego su trenutno u Hrvatskoj, pobijedili 2:0 i izborili prolazak u drugo pretkolo kvalifikacija za Ligu prvaka, a u kojem će snage odmjeriti s ciparskom Omonijom

Bivši hrvatski nogometni reprezentativac, svojevremeno i igrač zagrebačkog Dinama, Danijel Pranjić, prije preuzimanja trenerske funkcije u drugoligašu TIM Kabel Dubravi, četiri je godine proveo na Cipru, prvo dvije godine u prvoligaš Anorthosisu, a potom po jednu u drugoligašima Ayia Napi te Omoniji Psevdi, gdje je imao ulogu trenera - igrača.

S obzirom na to dugogodišnje ciparsko iskustvo, zna što se Dinamu sprema u sljedeća dva tjedna, kada će u drugom pretkolu kvalifikacija za Ligu prvaka igrati protiv Omonije iz Nikozije.

'Kao prvo moram reći da se situacija na Cipru zadnjih dana promijenila, navodno imaju i po tisuću zaraženih dnevno, a javili su mi prijatelji da je koronavirus ušao i u njihov klub. Prema tome, i taj bi faktor mogao itekako utjecati na sastav koji će igrati protiv Dinama', rekao je na početku razgovora za tportal 39-godišnji Pranjić.

Čuli smo da je Omonia ozbiljan klub, pa očekujemo da će imati dovoljno igrača za utakmice protiv Modrih?

'Ma, hoće, sigurno. I to vrlo dobrih i ozbiljnih. To je jako dobra momčad, a vjerujem za ljude u Hrvatskoj ipak prilična nepoznanica. U zadnje dvije godine su prvaci, s time da onu prethodnu im nisu priznali jer je sezona okončana ranije zbog pandemije, no Omonia je bila vodeća momčad u tom trenutku'.

Momčad je puna internacionalaca, a na klupi sjedi Norvežanin Henning Berg.

'Da, ima ih sa svih krajeva svijeta. Portugalac, Poljak, Čeh, Slovak, Brazilac, Francuz, Amerikanac, Srbin, Mađar, dva Španjolca... No, po mom mišljenju najjači im je igrač Čeh Jan Lecjaks, lijevi bek, koji je igrao i u Dinamu, pa sam siguran da ga jako dobro poznaju. Nama je to pomalo i nevjerojatno, no dečko je od dolaska u Omoniju strašno proigrao. I zato će Damir Krznar itekako morati njemu posvetiti pozornost. Njemu, ali i srpskom napadaču Šćepoviću. Koliko znam, Šćepović je prije par dana u prijateljskoj utakmici protiv Apollona zabio tri gola. Dakle, već uoči sezone uhvatio je formu'.

Sve utakmice UEFA Lige prvaka, UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

  • +22
Valur - Dinamo (uzvratna utakmica 1. pretkola Lige prvaka) Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL

Dakle, od njega stiže najveća opasnost?

'Da, od njega ali i od velikih vrućina koje ovih dana vladaju Ciprom. No, osim što je vruće i izuzetno je vlažno, samim time je i sparno i zbilja je jako teško igrati u takvim uvjetima. A baš takvi uvjeti itekako su od pomoći ciparskim momčadima kada trebaju dohvatiti skupine, bilo Lige prvaka, bilo Europske lige. Evo, prošle sezone Omonia je izbacila Crvenu zvezdu, iako je beogradska momčad slovila za favorita'.

Dinamo bi dakle, već u prvoj utakmici u Zagrebu (op.a uzvrat se igra u Nikoziji 28. srpnja), trebao napraviti odličan rezultat?

'Svakako bi bilo dobro, jer uvjeti na Cipru zbilja su veliki problem i teško se na njih priviknuti. Mislim da je Dinamova puno veća prilika u Zagrebu i zato treba pokušati doći do što veće pobjede'.

Dinamo je protiv Valura imao 3:0, ali se u zadnjih dvije minute kompromitirao primivši dva gola i stvorivši si probleme u uzvratu?

'Tako je to u nogometu. Možeš biti bolji 89 minuta i onda u jednoj minuti sve može pasti u vodu. No, vjerujem da se Dinamu to ovog puta neće dogoditi, jer Omonia je momčad koja će puno lakše kazniti greške nego Valur. Bit će Modrima teško, ali vjerujem da će pokazati da je bolji', zaželio je Danijel Pranjić, kojeg s klubom iz istočnog dijela Zagreba, Dubravom čeka težak posao u drugoligaškom društvu.

'Eto, imam pune ruke posla, jer otišlo je dosta igrača. No, želja je u prvoj sezoni ostati među drugoligašima, a onda od one nove među prvoligašima (ha, ha)', zbunio nas je Pranjić, pa objasnio. 'Prva liga od one sezone trebala bi se zvati Premier liga, dok bi druga liga trebala postati prva liga, a treća - jedinstvena druga liga'.