VRIJEME DARIVANJA

Danas plišanci lete na led! Legalno!

27.11.2012 u 10:41

Bionic
Reading

U organizaciji Medveščaka i Rotaract kluba u utorak navečer svjedočit ćemo novom spektaklu, dosad neviđenom u Hrvatskoj. Tijekom utakmice 'medvjeda' i Graza, a nakon prvog gola domaćina, gledatelji će na led bacati - plišane medvjediće

U utorak navečer u Ledenoj dvorani gostuje Graz. Tradicionalno neugodan suparnik Medveščaka po prvi put ove sezone stiže u Zagreb, a u prethodna dva susreta igrana u Austriji oba su kluba ostvarila po jednu pobjedu.

No osim tih statističkih podataka, kojima bi eventualno valjalo pridodati činjenicu da je Graz u prošlom kolu teško poražen na svom ledu od Red Bulla sa 1:5 pa će u Domu sportova nesumnjivo pokušati popraviti dojam, treba naglasiti kako je Medveščak za utorak najavio novi spektakl, dosad neviđen u Zagrebu.

Riječ je o akciji 'Teddy Bear Toss', simboličnom bacanju plišanih medvjedića na led, tradiciji koja je odavno ukorijenjena u Kanadi, a viđena je i tijekom nedjeljne utakmice Olimpije i Innsbrucka u Ljubljani, s ciljem doniranja igračaka dječjim domovima u Hrvatskoj. Ipak nam stižu Božićni blagdani, vrijeme darivanja…

'Bacanje plišanih igračkih trebalo bi se desiti nakon prvog postignutog pogotka zagrebačkih Medvjeda, čime bi se i službeno obilježila ova velika akcija. Svi medvjedići koji padnu na led bit će pokupljeni i u kratkom vremenu donirani dječjim domovima diljem Hrvatske', piše u najavi akcije u priopćenju Medveščaka, te se dodaje kako u slučaju da 'medvjedi' ne postignu pogodak, plišanci bi se bacali na završetku utakmice, nakon što domaći hokejaši tradicionalno pozdrave navijače.

Zgodno je znati i da će oni koji nisu u mogućnosti donijeti neku od plišanih igračkih, uoči i tijekom utakmice u svim Fan Zonama i u Fan shopovima moći kupiti medvjediće po simboličnoj cijeni od 20 kuna. Skupljeni iznos bit će doniran Zakladi Medveščaka za humanitarne i edukativne projekte i programe koje klupska Zaklada provodi tijekom sezone.

Kad je u pitanju utakmica treba naglasiti da u redovima 'medvjeda' još uvijek neće biti oporavljenika Michaela Ouzasa, dok će gosti stići u punom sastavu. Susret je na rasporedu u 19.15 sati.