od 18 sati u hamburgu

Danas je ždrijeb za EURO 2024.; ovo su mogući protivnici 'vatrenih'

02.12.2023 u 08:21

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija je uz dosta muke izborila plasman na EURO 2024. godine u Njemačkoj. Danas će 'vatreni' od 18 sati (HTV2) nakon ždrijeba u Hamburgu doznati i protivnike u skupini, a sve možete pratiti uživo na tportalu

Europsko nogometno prvenstvo se sljedeće godine od 14. lipnja do 14. srpnja održava u Njemačkoj. Svi danas s nestrpljenjem čekaju ždrijeb koji se održava u Hamburgu (18 sati, HTV2) na kojem će 'vatreni' doznati protivnike u skupni.

Reprezentacije su podijeljene u četiri jakosne skupine, a u svakoj je po šest momčadi. Podjela je napravljena prema plasmanu i bodovima osvojenim u kvalifikacijama za završni turnir.

Hrvatska se tako našla u trećoj jakosnoj skupini pa će tako u prvom krugu sigurno izbjeći Škotsku, Sloveniju, Slovačku, Češku i Nizozemsku koje su s 'vatrenima' u istom 'šeširu'.

No, ostale su skupine doslovno paklene i kombinacije potencijalnih protivnika su brojne. Neke bi bilo dobro izbjeći u skupini, a s nekima bi se bilo dobro 'obračunati' odmah na početku.

  • +38
Latvija - Hrvatska Izvor: Pixsell / Autor: Ansis Ventins/PIXSELL

Što Vi mislite, koje bi reprezentacije bilo dobro izbjeći, a s kojima bi se 'vatreni' lakše nosili u skupini? Glasujte u našoj anketi!

Prvu jakosnu skupinu čine Portugal, Francuska, Španjolska, Belgija, Engleska i domaćin Njemačka! 

Druga jakosna skupina donosi Mađarsku, Tursku, Dansku, Albaniju, Rumunjsku i Austriju.

Četvrta jakosna skupina nudi Italiju, Srbiju, Švicarsku te tri reprezentacije iz dodatnih kvalifikacija.

Ždrijeb skupina za EURO 2024. godine u Njemačkoj održat će se u Hamburgu, svečana ceremonija počinje od 18 sati (HTV2), a sve možete pratiti uživo na tportalu!

Tportal SPORT je i na WhatsAppu

Želite li pogledati VIDEO svih golova iz SuperSport HNL-a i Kupa te dobivati najvažnije vijesti iz sporta: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati

  • +41
Hrvatska - Armenija Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL