nova uzbuđenja

Danas igraju Dinamo, Hajduk i Osijek; evo gdje možete gledati sve utakmice 18. kola Hrvatski Telekom Prve lige

30.01.2021 u 12:39

Bionic
Reading

Subotnji program 18. kola HT Prve lige otvaraju Osijek i Istra (15 sati, Arenasport 3), nakon njih na teren izlaze Dinamo i Šibenik (17.05 sati, Arenasport 3), a potom od 19.10 sati na Poljudu igraju Hajduk i Lokomotiva (Arenasport 3)

Zanimljivo bi moglo biti na susretu Osijeka i Istre (15 sati, Arenasport 3). Domaćin se bori za sam vrh, zaostaje tri boda za vodećim Dinamom i svaka je pobjeda izuzetno važna. Istra se pak bori za ostanak, no uopće ne igra loše i sigurno će u nastavku Hrvatski telekom Prve lige svima biti vrlo opasan protivnik.

'Do sada smo bili suvereni na svom terenu, pa vjerujemo kako ćemo tu dominaciju nastaviti i u susretu protiv Istre 1961. Teško mi je govoriti na koji će način igrati naš suparnik, ali momčadi koje su pozicionirane u donjem dijelu tablice kod nas obično dolaze s naglašenijim obrambenim gardom. Nisko se brane, pa te guste obrane nije lako probiti. Zato će strpljenje odigrati ključnu ulogu', kaže trener Osijeka Nenad Bjelica i upozorava:

'Dobra su oni momčad s dobrim pojedincima. Uzeli su četiri boda iz tri susreta, a igrali su protiv neugodnih suparnika. Međutim, mi vjerujemo u našu snagu i kvalitetu.'

No, Istra u Osijek stiže s puno problema. Na posljednjih sedam utakmica u Gradskom vrtu Istra je isto toliko puta izgubila, a u tim je utakmicama zabila samo jedan jedini gol. I taj je bio - autogol! Uz sve to, trener Istre Faustino Budicin za današnju utakmicu ne može računati na čak devetoricu standardnih igrača!

'I dalje imamo velikih problema u sastavljanju momčadi. Danas neće biti Gonzaleza koji je protiv Rijeke ozlijedio aduktor, a zbog istih problema otpali su Gržan i Juric. Fuentes je još uvijek u izolaciji iz koje je izišao Lisica, ali on još uvijek nije spreman za napor koji nosi prvoligaška utakmica, isto kao ni Navarro. Blagojevića i dalje muče leđa, koja su sada zaboljela i Miljanića, dok zbog tri žuta kartona nećemo moći računati na Bosančića', nabrajao je trener Istre Fausto Budicin devetoricu igrača koji su ostali u Puli.

Sve utakmice UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige ekskluzivno možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

Od 17.05 sati na Maksimiru igraju Dinamo i Šibenik (Arenasport 3).

'Šibenik je pokazao da se radi o vrlo ozbiljnoj i dobroj momčadi koja igra lijep, dobar i brz nogomet. Imaju odlične pojedince. Rekao sam i nakon utakmice s Hajdukom da moramo biti jako dobri da bismo tu utakmicu dobili. Jako ih respektiramo, ali se koncentriramo na sebe, vjerujem da će rezultat na kraju biti onakav kakav želimo, a to su tri boda', kazao je trener Dinama Zoran Mamić u najavi utakmice te dodao:

'Vratio im se Schildenfeld, imaju kombinaciju starijih iskusnih igrača dobrih karaktera i mladih igrača kao što su Bulat, Sahiti, uz nekoliko stranaca koji dobro igraju. Istaknuo bih napadača Jurića koji je jako dobar igrač i može biti vrlo opasan. Kao kolektiv djeluju jako dobro.'

  • +31
Dinamo - Hajduk (13. kolo HT Prve lige) Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek / CROPIX

U kakvom je Dinamo stanju, prvenstveno Moharrami koji se ozlijedio u derbiju?

'Moharramija nažalost nećemo imati jedan period, ali srećom nije ozbiljno kao što smo mislili u prvom trenutku. Bit ćemo neko vrijeme bez njega, ali imamo dovoljno velik kadar. Vjerujem da će igrači koji će igrati umjesto njega na toj poziciji biti jednako dobri, ako ne i bolji', zaključio je Mamić.

'Na Maksimiru ćemo istrčati s tri napadača, u takvoj formaciji se dobro osjećamo. Dinamo nam je najveći mogući izazov, najkvalitetnija su momčad u Hrvatskoj. Međutim, nemojte misliti da mi idemo na izlet u Zagreb. Idemo pokušati pobijediti, zašto ne?', najavljuje trener Šibenika Krunoslav Rendulić. Spomenimo i to kako Šibenik nikad nije slavio na Maksimiru, a posljednju pobjedu protiv Dinama upisali su prije više od deset godina, u svibnju 2010. godine...

Posljednju utakmicu subotnjeg programa 18. kola Hrvatski Telekom Prve lige na Poljudu igraju Hajduk i Lokomotiva (19.10 sati, Arenasport 3).

'Bilima' će ovo biti treća utakmica u samo osam dana, a 'lokose' dočekuju nakon poraza 3:1 na Maksimiru protiv Dinama.

'Napravio sam nekoliko promjena ne zato što sam bio nezadovoljan, već prvenstveno zato da bih bolje upoznao svoje igrače. Mislim da je ovo pravi način da im svima dam šansu. U sljedećim tjednima nastavljamo s napornim ritmom, stoga nema vremena za puno treninga i nastavit ćemo i dalje na ovaj način. Važno mi je da igrači daju sve od sebe u svakoj utakmici. I protiv Lokomotive ću mijenjati', najavio je novi trener Hajduka Paolo Tramezzani i dodao:

'Analizirali smo Lokomotivu i mislim da su dobra ekipa. Ne smijemo ih podcijeniti zbog posljednjeg poraza, jer mogu biti opasni ako im ostavimo puno prostora, pogotovo u kontranapadima. Važno je da ostanemo fokusirani jer momčad se mentalno 'ispraznila' nakon derbija s Dinamom. Ovo će biti moja prva utakmica na Poljudu i jedva čekam. Uvijek mislim da, ako si pravi u glavi, lakše se oporavljaš. Mi smo trenutno u procesu tranzicije, imamo puno toga za napraviti, ali mislim da će početna jedanaestorka imati dobar pristup i pružiti dobru predstavu.'

  • +19
Lokomotiva - Šibenik Izvor: Cropix / Autor: Ronald Gorsic / CROPIX

A Lokomotiva je u velikim problemima, aktualni doprvak iz prošle sezone, momčad koja je igrala kvalifikacije za Ligu prvaka, sada je na posljednjem mjestu ljestvice sa samo 12 osvojenih bodova u 16 odigranih utakmica (dvije pobjede, šest remija i čak osam poraza). Stanje je - alarmantno. Novi trener Jerko Leko startao je s dva teška domaća poraza, prvo od Osijeka 3:0, a potom i od Šibenika 4:0. Zato je reagirao i direktor kluba Božidar Šikić.

'Upozorio sam ih da odsad na svakom treningu, na svakoj utakmici moraju dati sve od sebe, moraju se boriti do krajnjih granica i vjerovati u sebe. Ne bude li tako, sami će se otpisati kao igrači i kao osobe, ali bit će otpisan i klub', rekao je Šikić 'lokosima' i dodao:

'Onaj tko misli da ne može ili ne želi ispuniti temeljne zahtjeve za igranje nogometa, nek’ dođe u moj ured i brzo ćemo raskinuti ugovor! Budući da klub svaki mjesec uredno izvršava svoje obveze prema njima, onda i oni moraju dati sve od sebe i pokazati zašto su uopće ovdje, zašto su dovedeni i zašto nose dres Lokomotive. I ako u tom slučaju, kad svatko da sve od sebe, opet budemo najlošiji u Hrvatski Telekom Prvoj HNL, onda u redu, nek’ ispadnemo. Ali, uvjeren sam da nismo lošiji od svih...'

Za kraj je Šikić podržao novog trenera Jerka Leku...

'Teško mu je... Ali, Leki smo dali priliku i stat ćemo iza njega! Pa i Tomić je imao šest uzastopnih poraza, podržali smo ga i poslije smo napravili spektakularan rezultat. Klub će Leki u svemu pomoći da pokrene ovu momčad, koja ima kvalitetu barem za taj ostanak. Trener ne mora strahovati, nismo ga doveli da strahuje, nego da napravi dobar posao! Znam da će Leko dati svoj trenerski maksimum, nadam se da će to donijeti i rezultat', zaključio je Božidar Šikić, direktor NK Lokomotiva.

Hrvatska 1. liga

Osijek-Istra 196115:00
Dinamo Zagreb-Šibenik17:05
Hajduk-Lokomotiva19:10
Utk.Pob.Ner.Izg.Bod.
1.Dinamo Zagreb17123239
2.Osijek17113336
3.Gorica1693430
4.Rijeka1482426
5.Slaven Belupo1755720
6.Hajduk1662820
7.Šibenik16511016
8.Varaždin18431115
9.Istra 19611534813
10.Lokomotiva1626812

Sljedeće utakmice

31.1.Rijeka-Gorica
2.2.Osijek-Slaven Belupo
2.2.Dinamo Zagreb-Lokomotiva
3.2.Varaždin-Gorica
3.2.Rijeka-Šibenik