seli u deželu

Damir Krznar ima posao 'spasitelja'; njegov novi klub prošle je sezone bio prvak države, a sada je prikovan za dno tablice

16.08.2022 u 18:30

Bionic
Reading

Aktualni slovenski prvak, Maribor, prolazi kroz teške rezultatske dane, pa je uprava kluba odlučila dovesti novog trenera. Riječ je o našem Damiru Krznaru, koji je tijekom karijere vodio i NK Dinamo. Krznar je potpisao ugovor do ljeta 2024. godine.

Prošlosezonski prvak, Maribor, trenutno je na dnu ljestvice slovenskog prvenstva, sa samo tri osvojena boda od mogućih 15.

I zato je za novog trenera doveden Damir Krznar. Ovaj 50-godišnji Hrvat je većinu svoje karijere igrao kao vezni igrač zagrebačkog Dinama (1995.-2004.), a nekoliko je godina tamo bio i pomoćni trener.

Od ožujka do prosinca prošle godine bio je glavni trener Dinama koji ga je nakon pobjede nad Tottenhamom 3:0 doveo do četvrtfinala Europske lige te s njim osvojio prvenstvo i kup Hrvatske u sezoni 2020./21. Nakon što je obranu naslova u kupu završio četvrtfinalnim porazom od Rijeke, dao je ostavku i početkom ove godine preuzeo B-momčad ovog kluba.

Prošle je sezone s Dinamom ispao u playoffu Lige prvaka u kojem je Šerif bio bolji od Zagreba (3:0 u Tiraspolu, 0:0 u Zagrebu). U grupnoj fazi Europske lige, Modri su pod njegovim vodstvom zauzeli drugo mjesto u skupini s West Hamom, Rapidom iz Beča i Genkom te se plasirali u osminu finala.

Maribor se u ponedjeljak nakon šest uzastopnih poraza razišao s Radovanom Karanovićem koji ga je prošle sezone doveo do 16. naslova državnog prvaka. Nakon pet kola nove prvoligaške sezone Maribor Telemach je na posljednjem mjestu s 12 bodova zaostatka za liderom Olimpijom.

Štajerce u četvrtak od 20:15 čeka prva utakmica 4. pretkola Lige konferencija protiv rumunjskog prvaka Cluja.