iskreni izbornik

Dalić priznao tko je najbolji igrač svijeta, treba li Modrić dobiti Zlatnu loptu te tko je potjerao Kalinića s SP-a

01.11.2018 u 10:23

Bionic
Reading

Hrvatski nogometni izbornik Zlatko Dalić, pred kojim su zadnja dva ogleda u Ligi nacija, prije reprezentativnih obveza, dao je intervju za arapsku verziju Goala

Pričao je izbornik Dalić o svemu što se zbivalo još tamo negdje od svibnja, pa do sredine srpnja, kada je Hrvatska igrala finale svjetskog prvenstva u Rusiji.

Iz opšrinog intervju za Goal.com, izdvojili smo ove odgovore.

Kako ste uspjeli zaustaviti Messija protiv Argentine?

'Za mene je on najbolji na svijetu, ali njemu je teže igrati za Argentinu nego Barcelonu i pokušali smo iskoristiti ono što smo smatrali malim slabostima u argentinskoj momčadi. Ključ je bio da budemo disciplinirani i da slijedimo naš taktički plan, a to su igrači i napravili. Pokušali smo spriječiti da lopta uopće dođe do Messija i zaustaviti ga brzo u prostorima gdje voli primiti loptu. A koliko god bio dobar, nogomet je ipak momčadski sport. A Hrvatska je jednostavno bila bolja u toj utakmici od Argentine'.

Vaš komentar Luke Modrića i osvajanja nagrade za najboljeg igrača na svijetu?

'Vrlo sam ponosan na njega. Zaslužio je sve te nagrade u 2018. jer nitko nije postigao i napravio više od njega. Ne vidim tko je bio bolji od njega'.

  • +8
Zlatko Dalić Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić

Očekujete li da Griezmann 'otme' Zlatnu loptu Luki Modriću?

'Ne, vjerujem da će Luka uzeti i Ballon d'Or. Novinari su uvijek birali vrlo mudro i ne sumnjam da će prepoznati da je Luka imao najbolju godinu. Iako je Francuskaosvojila SP, Griezmann nije bio toliko dominantan u momčadi. Iako bi France Football vjerojatno volio da Francuz uzme nagradu, uzdam se u objektivnost novinara koji glasuju'.

Nikola Kalinić je maknut iz reprezentacije nakon prve utakmice s Nigerijom.

'Ne volim pričati o prošlosti. Bila je to odluka koju sam osjećao da moram donijeti i nije bila laka situacija ni za igrače, ni za Nikolu ni za mene, ali tako je kako je'.

Je li odluka o isključenju Nikole Kalinića vaša ili HNS-ova?

'Moja je to odluka. Izbornik je taj koji donosi takve odluke, nitko drugi'.

Cijeli intervju pročitajte OVDJE.