nakon latvije

Dalić otkrio tko se osim Kovačića ozlijedio, naglasio i što sad želi od Petkovića

08.09.2023 u 23:34

Bionic
Reading

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić bio je vrlo smiren nakon uvjerljive pobjede nad reprezentacijom Latvije u sklopu kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2024.

Iako je Hrvatska nogometna reprezentacija uvjerljivo, na rasprodanoj Rujevici, pobjkedila Latviju sa 5:0 zbornik Zlatko Dalić nije bio euforičan. Golove za Vatrene zabili su Bruno Petković (3, 44), Luka Ivanušec (13), Andrej Kramarić (68) i Mario Pašalić (78).

'Bili smo danas ozbiljni i čestitam dečkima. S naša strane jako dobra utakmica i priprema za Armeniju. Ono što smo htjeli, a to je biti ozbiljni, smo i uspjeli. Eto uspjeli smo dati pet golova, ali i odmoriti neke igrače. Mislim da smo izvukli maksimum i sad se počinjemo pripremati za Armeniju. Zaista je bio lijep ambijent, lijepa utakmica, ozbiljna, odgovorna i ostvarili smo dobar rezultat', kazao je Zlatko Dalić za Novu TV nakon utakmice.

Iako je protivnik slabiji na papiru, shvatili su ga jako ozbiljno:

'Ozbiljnost uvijek mora biti, ne smijemo podcijeniti protivnika. Iako su slabiji na papiru, možeš imati problema ako ih ne shvatiš ozbiljno. Ovo je pokazatelj kako dalje igrati. U ovakvim utakmicama ne možeš puno dobiti, ali možeš puno izgubiti'', dodao je Dalić.

Posebna tema bio je napadač Bruno Petković koji je zabio dva gola. Potvrdio je kako je u odličnoj formi:

'Dobro igra u Dinamu, u formi je. On, kada je spreman, može puno toga napraviti i boljim protivnicima. Ja to od njega očekujem, u kontinuitetu mora ovako igrati.'

Prije utakmice zbog ozljede je otpao Kovačić. Također se doznalo kako je Majer upitan za Armeniju. No, uskočio je Ivanušec kao zamjena...

'Ivanušec nije slučajno upao, on je dio momčadi. Kovačić i Majer osjetili su probleme na treningu, nismo htjeli riskirati. Nismo ih koristili kako bismo ih imali iza Armeniju. Obojica imaju napornu sezonu, moramo ih sačuvati. Odmorili smo i Gvardiola jer ima puno utakmica. Možemo računati na Ivanušeca', kazao je Dalić koji je već večeras počeo 'akciju Armenija' jer u igri su nova važna tri boda.

  • +54
Hrvatska - Latvija, kvalifikacije za Euro 2024. Izvor: Pixsell / Autor: Igor Soban/PIXSELL