SLAVLJENIK ZA TPORTAL

Čupić o neugodnom suparniku i Hrvatskoj s novim izbornikom, imao je i važnu poruku

27.03.2024 u 14:04

Bionic
Reading

Večeras nas u zagrebačkoj Areni očekuje prava rukometna poslastica. S početkom u 20.45 igra se prva utakmica osmine finala Lige prvaka između RK Zagreb i Montpelliera. Koliko svi priželjkuju pobjedu, ne treba posebno naglašavati, ali ona bi sigurno osobito draga bila Ivanu Čupiću, iskusnom desnom krilu Zagreba, jer danas slavi 38. rođendan

U intervjuu za tportal, Čupić je s nama podijelio svoja razmišljanja o predstojećoj utakmici, dinamici unutar momčadi, očekivanjima koja prate njihov put u Ligi prvaka ove sezone, ali i o novom izborniku hrvatske reprezentacije Daguru Sigurðssonu.

Ivane, čeka nas spektakl u zagrebačkoj Areni protiv Montpelliera. Kako se osjećate vi osobno, ali i cijela momčad, uoči ove utakmice?

'Da, čeka nas velika utakmica. Naravno da smo prije svega sretni što smo prošli grupu, sretni što igramo protiv velikih momčadi kao što je Montpellier. Cijela ekipa i ja smo uzbuđeni, neka pozitivna trema se osjeća u zraku i s nestrpljenjem čekamo ovu utakmicu', započeo je Čupić.

Nakon suočavanja s različitim vrhunskim klubovima u Ligi prvaka, kakva su vaša razmišljanja o Montpellieru kao protivniku i koji će ključni faktori odlučiti ishod utakmice?

'Ove sezone imali smo stvarno tešku grupu i sve odlične ekipe su dolazile u Arenu, a takva ekipa nas i sad očekuje. Nezgodan su protivnik, tradicionalno odlična ekipa s odličnim internacionalcima i trenerom koji je dugo godina u klubu. Čeka nas težak dvomeč s puno kontakta, puno žara, puno siline s jedne i druge strane i mislim da se neće u Zagrebu odlučiti pobjednik, nego će trebati odraditi drugo poluvrijeme u Montpellieru i nijanse će odlučivati.'

Zaista igrate sjajnu sezonu, što u domaćem prvenstvu, ali osobito u Ligi prvaka. Jeste li znali da možete ovako daleko dogurati u Ligi prvaka na početku sezone ili ste možda i sami sebe malo iznenadili? Mislite li da možete otići do samog finala?

'Kad je izvučena grupa Lige prvaka, kad smo vidjeli koliko smo tešku grupu dobili, znali smo da smo autsajderi na papiru, ali vjerovali smo da je ovo naša godina, da imamo ono nešto skriveno u sebi, da trebamo prijeći tu neku granicu. Zadnje dvije sezone bili smo dobri, korektni, ali stalno smo bili malo prekratki. Rekao bih da su ove godine mladi igrači odrasli, da smo ih dočekali da sazriju i oni su nas ove sezone u grupnoj fazi prebacili preko tog praga da napokon prođemo dalje, skupimo 14 bodova u tako teškoj grupi te su strpljenje i naporan rad urodili plodom.'

Da se kratko osvrnemo na reprezentaciju i nedavni plasman na Olimpijske igre. Bili ste stručni komentator kvalifikacijskih utakmica - kakva su vaša razmišljanja o novom treneru Daguru Sigurðssonu, jeste li primijetili kakve značajne promjene u strategiji ili dinamici momčadi i kakva imate očekivanja od reprezentacije u Parizu?

'Prije svega čestitam ekipi još jednom na odličnom kvalifikacijskom turniru. Dagur Sigurðsson je trener s ozbiljnim CV-jem, mislim da u kratkom vremenu nije mogao nešto previše promijeniti, ali vidjelo se njegovo znanje u sve tri utakmice, vidjelo se da odlično vodi momčad. Ima svoj plan igre i ne dopušta nikakvu nervozu, nikakav stres, depresiju ili euforiju. Za ovako težak kvalifikacijski turnir, gdje smo bili baš pod velikim stresom, i kao savez i kao igrači, on je donio tu skandinavsku mirnoću i to je pomoglo ekipi. Sad je pred njim i cijelom reprezentacijom lijepo vrijeme, u kojem će biti duže zajedno, a na Olimpijskim igrama, koje su san svakog sportaša, vidjet ćemo pravog Dagura i pravu Hrvatsku.'

Za kraj, imate li kakvu poruku za navijače uoči ove velike utakmice s Montpellierom?

'Tri sezone sam u Zagrebu, bilo je loših trenutaka, bilo je dobrih trenutaka, ali mislim da smo ove sezone stvarno kliknuli s navijačima. Svaku utakmicu se traži karta više, prepoznali su pogotovo ove mlade dečke i trud, rad, požrtvovnost, odricanje i borbu za svaki centimetar terena koju ulažemo te nas nagrađuju i to cijene. Još jednom im zahvaljujem i napravit ćemo sve da ova utakmica protiv Montpelliera ne bude zadnja u Areni u ovoj sezoni te vjerujem da će oni to prepoznati i bodriti nas sve utakmice kao i dosad', završio je krilni igrač Zagreba.