IMA ZABRANU ZA SP

Cufre upisao više kartona nego minuta

12.03.2010 u 07:40

Bionic
Reading

Iz aktualnog Dinamovog sastava jedino je Robert Kovač upisao nastupe na Svjetskim prvenstvima, a Tomislav Butina i Leandro Cufre bili su na turnirima, ali bez minutaže. Ipak, to nije spriječilo Argentinca da se upiše u povijest SP-a

Leandro se našao na popisu izbornika Josea Pekermana za posljednji mundijal održan u Njemačkoj. Tadašnji branič Rome ipak nije dobio priliku, svih pet dvoboja odgledao je s klupe. Neupitan lijevi bek tada je bio kapetan momčadi, dugokosi borac Juan Sorin.

Dvoboj Cufrea i Del Piera

Pet utakmica mirno je odgledao, ali onda je Cufreu pao mrak na oči. Nakon poraza od domaćina nakon raspucavanja penala Argentina je ispala iz natjecanja, a u tunelu je počelo komešanje.

Per Mertesacker kasnije je za sve okrivio Cufrea.

'Počeo me udarati bez ikakva razloga. Nisam mu napravio ništa, a on mi je ostavio pet masnica na bedru i još me udario u prepone', govorio je nakon dvoboja njemački branič i inicirao Fifinu istragu.

Blatter je bio bijesan i najavio rigorozne mjere za inicijatore sukoba. Istraga je pokazala da je zaista Cufre bio 'taj' i kažnjen je sa 10.000 franaka kazne, naknadnim crvenim kartonom i četiri utakmice zabrana igranja na SP-ima. I njegova žena ima veće izglede da nastupi na svjetskim smotrama od njega.

Ipak, u karijeri je upisao četiri nastupa za najbolju argentinsku selekciju, a sa sastavom U-20 1997. bio je prvak svijeta s vrlo zapaženom minutažom.

Reputaciju igrača s kojim se nije za šaliti, Cufre je imao i ranije. Tijekom derbija serije A protiv Juventusa ošamario je gostujućeg kapetana Del Piera. U HNL-u još nije imao sukoba, kaže da je danas puno iskusniji i da više ne odgovara na provokacije.