drama u bahrainu

Čudom je preživio eksploziju, potom iz gorućeg bolida bježao 20-ak sekundi, a onda iz bolnice poslao nevjerojatnu ispriku

30.11.2020 u 06:34

Bionic
Reading

Svjetski prvak u Formuli 1 Britanac Lewis Hamilton još jednom pobjedom u ovoj sezoni pokazao je svoju klasu, no njegov uspjeh na utrci za Veliku nagradu Bahreina zasjenila je jedna od najtežih nesreća u Formuli 1 posljednjih godina.

Naime, VN Bahreina prekinuta je već u prvom krugu zbog teške nesreće pilota Haasa Francuza Romaina Grosjeana. Francuz je u trećem zavoju nakon kontakta s Danilom Kvjatom izgubio kontrolu nad bolidom zabivši se u ogradu pri čemu je bolid eksplodirao i prepolovio se.

Srećom, 34-godišnji Francuz je preživio. Nekako je izašao iz bolida i putem radija potvrdio da je dobro prije nego što je ušao u kola hitne pomoći kako bi ga pregledali liječnici odnosno kako zahtijeva protokol.

'Grosjean je dobro. Ima lakše opekline na rukama i zglobovima. Sada je na pregledima, svjestan je svega. Čini se da je dobro, a spasilačka ekipa je brzo reagirala. Redari i FIA su obavili sjajan posao. Bilo je strašno. Imali smo sreću u nesreći i mislim da se izvukao', objavio je direktor Haasa Guenther Steiner.

Naravno, nakon svega što se dogodilo, svi se s pravom pitaju, kako je Grosjean taj pakao uopće preživio.

Bolid je eksplodirao i od udarca se raspao na dva dijela, a prednji dio u kojem je bio Francuz je bio u plamenu i zaglavljen u ogradi. Njegov bijeg iz gorućeg bolida, pa potom i same buktinje trajao je - 26 sekundi.

A onda se u noći na ponedjeljak, Francuz javio iz bolnice.

'U redu sam! Samo sam to htio reći... Dobro, donekle u redu. Hvala vam na svim porukama podrške. Doduše, sada neko vrijeme neću moći odgovarati na njih', imao je snage za šalu, i pri tom pokazao prste zamotane u zavoje.

  • +10
Formula 1, VN Bahreina Izvor: EPA / Autor: Bryn Lennon / Pool
  • +34
VN Bahraina Izvor: EPA / Autor: Kamran Jebreili / Pool