OVO JE NEVJEROJATNO

Čudna košarkaška utakmica o kojoj priča cijela Hrvatska

04.04.2017 u 09:42

Bionic
Reading

Nevjerojatna košarkaška vijest dolazi s regionalnog turnira mlađih kadetkinja u Gospiću gdje su se dogodili 'čudni' rezultati

Naime, mlade košarkašice 'KK Flumen Sancti Viti' svladale su suparnice iz Kvarnera s nestvarnih 218:0. Poražene djevojčice gotovo da nisu prelazile parket, a doživjele su još jedan težak poraz na istom turniru i od Gospićanki koje su bile bolje sa 104:5.

U Hrvatskoj je i takvo nešto moguće. Naime, Za Kvarner su igrale djevojčice iz Vrbovskog bez košarkaškog iskustva a koje je riječki klub angažirao kako bi ispunio uvjete. Podsjećamo, odlukom HKS-a od 14. veljače Kvarner je kažnjen sa 20.000 kuna i zabranom nastupa u kvalifikacijama za A-1 ligu zbog činjenice da u županijsko natjecanje nije uključio ekipu mlađih kadetkinja.

'Najveća pobjeda u smislu koš razlike u povijesti našeg kluba je i ujedno najveći poraz jer smo uslijed svega što se dogodilo unazad zadnjih nekoliko dana, tjedana, mjeseci, prešli preko nekih svojih principa i postulata. To je i poraz Košarkaškog saveza županije i Riječkog sportskog saveza koji ovaj 'projekt' i ovu 'akademiju' financira u tisućama, ako ne i desecima tisuća kuna. Projekt sastavljen za točno četiri utakmice da bi se zadovoljila (upitna) forma propozicija o postojanju omladinskog pogona. 'Projekt omladinskog pogona' koji je od 1.9. do 1.4. napravio toliko mnogo da su cure dvaput prešle loptom centar u 40 minuta igre', napisao je između ostalog na svom Facebook profilu ogorčeni voditelj škole košarke iz KK Flumen Sancti Viti Marin Mijaljević.

U ŽKK Kvarneru su zato na brzaka iskoristili djevojčice za više interese odnosno kako bi ispunili uvjet da se mogu boriti za povratak u A-1 ligu u seniorskom uzrastu.

'Za sva pitanja koja se logički nameću gledajući ove rezultate, predlažemo da se obratite na adrese Hrvatskog košarkaškog saveza i Košarkaškog saveza PGŽ', poručili su iz pobjedničkog 'KK Flumen Sancti Viti' preko Facebooka.

O čudnoj utakmici govorio je i trener mlađih kadetkinja FSV-a Franjo Šiljeg.

'Dogodilo se to da je netko svjesno prijavio djevojčice u regionalnu ligu, u koju po svojem uzrastu, košarkaškom znanju i kratkoćom treniranja (dva mjeseca) nikako nisu dorasle ovom službenom natjecanju čiji će se pobjednik plasirati na poluzavršnicu prvenstva Hrvatske. Naša županijska liga Primorsko goranske županije broji 7 klubova, trebala je brojati 8 klubova, ali je ŽKK Kvarner odustao početkom lige neodigravši niti jedno kolo. Zašto je netko prijavio te djevojčice u 'izbornu' ligu, treba pitati drugu stranu. Pod 'izbornom' ligom mislio sam što se tiče klubova Primorsko goranske županije, jer postoji županijska, a ovu ligu biraju klubovi koji imaju afiniteta za plasman na poluzavršnicu prvenstva Hrvatske. Ja samo mogu reći za svoje cure koje redovito i savjesno treniraju da su tijekom utakmice bile dostojanstvene, niti su u kojem trenutku ismijavale, niti omalovažavale, niti podcjenjivale djevojčice iz Vrbovskog. Te su svojim pristupom pokazale da poštuju sebe, sport koji igraju, natjecanje, trenere i klub', prenosi riječi trenera Šiljega portal zenska-kosarka.com.

Inačem, svoj stav o cijeloj situaciji dali su i na neslužbenoj Facebook stranici ŽKK 'Kvarener' pod nazivom 'Mržnji prema ŽKK Kvarneru nema kraja', a njihovu stranu priču možete pročitati ispod teksta.