ZVIJEZDA JE ROĐENA

Čudesnom vožnjom djevojčica zasjenila i Schumachera!

18.04.2016 u 18:49

Bionic
Reading

Njemačka 15-godišnjakinja Sophia Flörsch fantastičnom je vožnjom bez stražnjeg krilca izborila peto mjesto na utrci Formule 4 u Oscherslebenu, zasjenivši tako i pobjedu Micka Schumachera...

Počela je nova sezona njemačke Formule 4, a prve tri utrke u Oscherslebenu svjedočile su dvjema pobjedama Joeja Mawsona, kao i jednoj Micka Schumachera koji paralelno nastupa i u talijanskom prvenstvu gdje također pobjeđuje.

Upravo u utrci u kojoj je sin sedmerostrukog F1 prvaka stigao do trijumfa jedna je mlada vozačica uspjela zasjeniti talenta oko kojeg se inače vrte njemački mediji. Naime, 15-godišnja Sophia Flörsch vodila je u ranoj fazi utrke i bila blizu ostvariti plasman na pobjedničko postolje, da bi joj u završnici u sudaru bilo slomljeno stražnje krilce.

Zatim se dogodilo nešto što ne pamtimo: umjesto da odustane, Flörsch je odlučila s teškim oštećenjem doći do cilja i uspjela je nekako zadržati vozače iza sebe i osvojiti peto mjesto.

Sophia kojoj je uzor James Hunt nakon herojskog nastupa ustvrdila je da je to tek početak i da je njezin cilj voziti Formulu 1. U Oscherslebenu je zaista pokazala da ima potencijal to i ostvariti...