ODUŠEVILI SVE

Čudesno! Neiskusni klinci ispisali povijest Formule 1!

16.03.2014 u 13:45

  • +20

Formula 1, Velika nagrada Australije

Izvor: Reuters / Autor: REUTERS/Jason Reed

Bionic
Reading

Prvu utrku F1 sezone obilježili su sjajni nastupi debitanata: Kevin Magnussen ponovio je uspjeh Lewisa Hamiltona iz 2007. godine, a Danil Kvjat postao najmlađi osvajač bodova u povijesti sporta...

Mladi vozači imaju što reći u Formuli 1. Dokazala je to utrka na stazi Albert Park. Mladi 21-godišnji Danac Kevin Magnussen nadmašio je svog slavnog timskog kolegu Jensona Buttona i zauzeo treće mjesto te tako za svoju zemlju osvojio prvo pobjedničko postolje u povijesti elitnog automobilističkog natjecanja. McLaren je čini se pogodio s ovim momkom kao i s Lewisom Hamiltonom 2007. godine, koji je u svom debiju također bio treći u Melbourneu. Nakon diskvalifikacije Ricciarda, treće je postalo drugo mjesto.

Gledajte Formulu 1!

Sve slobodne treninge, kvalifikacije te sve nedjeljne utrke gledajte na MAXtv-ovom kanalu, MAX GP! Utrke možete gledati i na pay-per-view servisu match.tportal.hr

'Ne mogu vjerovati. Ovo nije pobjeda, ali tako se osjećam. Momčad se vratila nakon teške sezone i bilo im je teško raditi s novakom, ali odradili su fantastičan posao. Nisam mogao tražiti više,' izjavio je Kevin Magnussen nakon utrke.

Zvijezda je postao i 19-godišnji ruski klinac Danil Kvjat, koji je srušio rekord Sebastiana Vettela i postao najmlađi osvajač bodova u Formuli 1, desetim mjestom u Australiji.

'Bilo je to jako intenzivno popodne i osvojiti bodove u prvoj utrci je sjajan osjećaj. Do ove najduža utrka koju sam vozio trajala je 35 minuta, a danas sat i pol. Prerano sam potrošio tekućinu i bilo je na kraju teško. Ali sve u svemu, jako dobro,' izjavio je vozač Tora Rossa koji je prošle sezone osvojio titulu u GP3 seriji.