nije ništa sporiji

Čudesni klinac spreman Alonsu uzeti mjesto u Formuli 1!

14.12.2017 u 16:15

Bionic
Reading

Landon Norris kojeg je McLaren imenovao svojim rezervnim vozačem uvjeren je da će već sljedeće sezone voziti utrke Formule 1 i siguran kako nije puno sporiji od Fernanda Alonsa...

Britanski 18-godišnji talent postao je poznat svjetskoj javnosti kada je na testiranju na Hungaroringu odvezao brži krug nego Fernando Alonso na kvalifikacijama za utrku, čime je potvrdio da se radi o vozaču kojem je mjesto u elitnom automobilističkom natjecanju.

  • +14
Formula 1, VN Brazila, 2017. Izvor: Reuters / Autor: UESLEI MARCELINO

Nakon što je s lakoćom odnio titulu u europskoj Formuli 3, Norris planira isto napraviti i u Formuli 2 sljedeće sezone te zatim postati dio svjetske automobilističke kreme i pokazati među najboljima koliko je dobar.

'Teško je reći koliko sam zapravo brz nakon dva dana testiranja McLarena, ali dobro je bilo. Napravio sam što sam trebao napraviti i to mi je dalo samopouzdanja. Kad sljedeće godine uđem u natjecanje možda neću biti tako dobar kao Alonso, ali neće biti ni puno sporiji,' najavio je samouvjereno Lando Norris kojeg je McLaren već proglasio svojim rezervnim vozačem i upravo bi mogao 36-godišnjeg Španjolca izgurati iz ekipe na kraju sljedeće sezone.

'Velika je razlika između F3 bolida i onog Formule 1. Adrenalin dok voziš F1 je ogroman, jako sam uživao,' priznao je Britanac od kojeg se poput Charles Leclarca očekuju velike stvari u budućnosti automobilizma...