ON JE NEVJEROJATAN

Čudesni Erling Haaland presudio je svojoj Borussiji Dortmund i došao do novog rekorda u Ligi prvaka

15.09.2022 u 08:07

Bionic
Reading

U skupini G Lige prvaka Manchester City je preokretom stigao do pobjede protiv Borussije Dortmund sa 2:1, a Erling Haaland je opet promijenio Uefine knjige rekorda

Podsjećamo, gosti su poveli u 56. minuti golom Judea Bellinghama, no 'Građani' su u završnici susreta okrenuli rezultat. Izjednačio je John Stones u 80. minuti, a pobjedu Cityju donio je Erling Haaland u 84. minuti pogodivši u mrežu svog bivšeg kluba. Bio je to njegov treći gol u prva dva kola, te već 13. ove sezone nakon što je 10 zabio u prvenstvu.

Za norveškog napadača to je već 26 pogodak u tek 21 utakmici u ovom natjecanju, nitko nikada nije zabijao toliko golova u Ligi prvaka u tim godinama, a prosjek mu je da trese mrežu svake 62 minute.

Ovaj golgeter postavio je još jedan rekord Lige prvaka. Najmlađi je ikad koji je zabio za isti klub pa zatim i protiv te momčadi u ovom natjecanju (Borussia D.). Napravio je to u dobi od 22 godine i 55 dana te je tako nadmašio dosadašnjeg rekordera Alvaru Moratu sa 22 godine i 194 dana (Real Madrid).

  • +3
Manchester C. - Borussia D., 2. kolo Lige prvaka, 2022/23. Izvor: EPA / Autor: PETER POWELL