'MEDVJEDI' ODUŠEVILI

Čudesna sezona: Napravili smo povijesni rezultat

17.03.2014 u 13:31

  • +6

KHL Medveščak - HC Lev Prag 4. utakmica

Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunić

Bionic
Reading

Za hokejaše Medveščaka završila je premijerna sezona u ruskoj KHL ligi, po mnogima, nakon NHL-a, najjačoj hokejaškoj ligi svijeta. 'Medvjedi' su možda poraženi već u prvom kolu doigravanja, ali ono što su pokazali dokazuje ispravnost odluke vodećih ljudi lige da priključe zagrebački sastav KHL-u

Medveščak je ispisao svoju povijest igrajući po prvi put u bogatoj i jakoj KHL ligi. 'Medvjedi' se nisu osramotili, dapače dojam koji je momčad ostavila je briljantan. Kao debitanti u ligi ušli su u doigravanje, imaju debitantski rekord lige (28 pobjeda, 26 poraza i 92 boda), samo pet momčadi u Zagrebu osvojilo je po tri boda, imali su čak dva igrača koja su nastupila na All-Staru... sve su to podaci koji govore u prilog fantastičnoj premijernoj sezoni zagrebačke momčadi u KHL-u.

Sinergija navijača i momčadi je nevjerojatna. Čak je legendarni Pavel Bure (čovjek koji je uvršten u Hall of Fame), koji je prisustvovao posljednjoj utakmici doigravanja protiv češkog Leva, bio iznenađen time kako su navijači dugo pjevali nakon što su njihovi ljubimci ispali iz doigravanja.

'Impresioniran sam navijačima. Ovo mi je prvi put da sam u Hrvatskoj i u Zagrebu i prvi put sam u karijeri vidio ovakve ovacije navijača momčadi koja izgubi seriju 0-4. U utakmici u ponedjeljak dečki su gubili 2:5, ali nitko od navijača nije ustao i otišao, već su podržali svoju momčad do posljednjih sekundi, što je jako impresivno. Navijači u NHL-u se ne mogu mjeriti s vašima', kazao je Bure, hokejaš koji je u svojoj karijeri vidio sve i zna o čemu govori.


'Medvjedi' nisu samo momčad. Igrači često sudjeluju u humanitarnim akcijama i definitivno se vidi da klub radi na povezivanju sa zajednicom, a rezultati su vidljivi na svakoj utakmici jer ta ljubav između tribina i igrača može se osjetiti.

'Gledajući cijelu sezonu, presretan sam. Napravili smo povijesni rezultat i možda ćemo tek u budućnosti vidjeti koliko je to teško ostvariti. Očito smo ove sezone sastavili tako dobru momčad i nadam se da ćemo uspjeti zadržati trenerski kadar i najbolje igrače te pokušati osvježiti momčad novim, jednako dobrim, čak i boljim igračima koji će nas ponovo dovesti u doigravanje u kojem ćemo opet loviti šansu da ostvarimo nešto više', rekao je nakon završetka sezone prvi čovjek kluba Damir Gojanović, već se okrenuvši novoj sezoni.

'Pripreme za iduću sezonu počinju odmah. One su u nekim odjelima već i počele i radi se paralelno na ovoj i na idućoj sezoni. Nije to lako za tako mali tim kao što je naš, no drži nas ljubav prema klubu, prema ovom projektu i svakako nas drži podrška naših navijača... Naš sportski tim, Fox i Belinić, uskoro će otputovati u Ameriku kako bi pogledali utakmice NHL-a i AHL-a i pratili pojedine igrače. Vjerujem da će ih sada biti puno lakše dovesti u Zagreb jer će od naših sadašnjih igrača i trenera imati priliku saznati kako je u Zagrebu, a njihove će supruge i obitelji isto tako sigurno reći svoje dojmove. Nadam se da ćemo za iduću sezonu uspjeti dovesti neke igrače koji možda prije nisu bili spremni doći. Što se tiče budžeta, potrudit ćemo se da ostane isti, ali to sve ovisi o sponzorima, prvenstveno hrvatskim, i o tome koliko su zadovoljni i jesu su ostvarili očekivanja', riječi su predsjednika Gojanovića koje prenosi službena stranica Medveščaka.