FRANCUZ BRILJIRA

Čudesan pogodak Henryja iz kornera

16.09.2012 u 09:24

Bionic
Reading

Nekadašnji francuski reprezentativac i dugogodišnji član Arsenala Thierry Henry danas igra u New Yorku, no bez obzira što više nije u najboljim godinama i dalje pokazuje o kakvom se klasnom napadaču radi

Izravno iz kornera u subotu je pogodak za svoje New York Red Bullse postigao 35-godišnji francuski nogometaš Thierry Henry.

Dogodilo se to u trećoj minuti sudačke nadoknade drugog poluvremena, čime je Francuz postavio konačan rezultat utakmice protiv Columbus Crewa: 3:1 za domaćine.

Prevario je pritom zamjenskog vratara momčadi iz Ohija Matta Lampsona pogodivši s desne strane u savršenoj putanji mrežu uz pomoć vratnice.

Skoro pa jednako atraktivan pogodak zabio je Francuz u 79. minuti izjednačivši na 1:1. Velemajstorski je iskontrolirao dugu loptu gurnuvši je najprije ispred sebe, a potom i ispod suparničkog vratara.

Ukupno je ove sezone Henry s 13 pogodaka četvrti najbolji strijelac MLS sezone, a njegova je momčad treća na ljestvici Istočne konferencije. Za vodećim Kansas Cityjem zaostaje samo dva boda.

MLS, 1. kolo
New York Red Bulls 3 1 Columbus Crew
Strijelci
0:1 M. Mirosevic (3') 1:1 T. Henry (9')
2:1 D. McCarty (79') 3:1 T. Henry (90')
Sastavi
B. Gaudette
H. Pearce
M. Holgersson
W. Conde
C. Lade
R. Márquez (60' T. Tainio)
T. Cahill
D. Mccarty
J. Gunnar Solli (68' J. Lindpere)
T. Henry
K. Cooper (77' S. Le Toux)
A. Gruenebaum (85' M. Lampson)
J. James
C. Marshall
J. Williams
S. Miranda (89' F. Higuaín)
D. O´Rourke
D. Duka (65' J. Meram)
T. Tchani
J. Obando Arrieta
E. Gaven
M. Mirosevic
Žuti kartoni
T. Cahill 56'
J. James 50'