nije išlo

'Crna' nedjelja: Mikica i Borna 'zapeli' već u 1. kolu, Konjuh predala zbog ozljede

25.06.2017 u 20:03

Bionic
Reading

Mirjana Lučić-Baroni nije se uspjela plasirati u 2. kolo WTA turnira u Eastbourneu, a identičnu je sudbinu doživio Borna Ćorić na ATP turniru u Antalyji

Mirjana Lučić-Baroni u 1. kolu je izgubila 6:4, 5:7, 7:5 od Rumunjke Monice Niculescu nakon dva sata i 18 minuta igre. Mikica je bila nadomak plasmana u 2. kolo nakon što je oduzela servis Niculescu i povela 5:3 u trećem setu. No, nije uspjela odservirati za meč, a kod svog vodstva 5:4 propustila je i meč-loptu na servis suparnice.

Rumunjka je dvoboj okončala s četiri osvojena gema zaredom i tako stigla do druge pobjede u isto toliko međusobnih ogleda s Lučić-Baroni.

Na istom je turniru Ana Konjuh predala svoj meč 1. kola Njemici Moni Barthel nakon što je Barthel dobila prvi set 6:4 i povela 1:0 u drugom. Po završetku prvoga seta uslijedila je duža stanka tijekom koje je Konjuh primala medicinsku pomoć nakon koje je pokušala nastaviti, ali nakon odigranog još samo jednog gema mlada je Dubrovčanka odlučila predati.

Za Konjuh ova ozljeda je stigla u vrlo lošem trenutku, samo tjedan dana prije početka Wimbledona.

U isto je vrijeme Borna Ćorić na ATP turniru u Antalyji izgubio 7:5, 6:4 od Francuza Adriana Mannarina u dvoboju koji je trajao sat i 36 minuta. Bio je ovo prvi Ćorićev meč na travnatoj podlozi ove godine u kojemu niti jednom nije uspio oduzeti servis suparniku, dok je on pokleknuo po jednom u svakom setu.

Protiv osam godina starijeg Francuza Ćorić je izborio tri 'break-lopte', jednu na samom početku dvoboja, a dvije u posljednjem gemu susreta, no niti jednu nije uspio pretvoriti u gem. S druge strane, Mannarino je oduzeo servis Ćoriću u 11. igri prvog i sedmoj igri drugog seta.

Bio je ovo drugi međusobni susret Ćorića i Mannarina i druga pobjeda Francuza, koji je bio uspješniji i u 3. kolu Miamija.