nitko bolji od hrvata

Cristiano Ronaldo zabio je najviše u LP-a, ali ovaj uspjeh Ivice Olića teško će dostići

09.04.2019 u 16:50

Bionic
Reading

Ime bivšeg hrvatskog nogometnog reprezentativca, Ivice Olića, danas člana stožera hrvatske nogometne reprezentacije i prvog asistenta izbornika Zlatka Dalića, spomenuto je ovog utorka u vjerodostojnim statistikama najjačeg klupskog nogometnog natjecanja, Uefine Lige prvaka

Naime, prije prvih utakmica četvrtfinala Lige prvaka, a koje kreće ovog utorka, na stranici Opta, objavili su impresivan podatak, a prema kojem Ivica Olić predvodi listu strijelaca sa potignutih deset i više golova u Ligi prvaka.

Naime, od svojih deset golova, čak sedam ih je zabio u eliminacijskoj fazi ovog natjecanja, što iznosi velikih 70 posto.

Inače, Olić ih je u LP-a zabio - uključujući i kvalifikacije 12. Za moskovski CSKA zabio ih je tri, s time da su dva u kvalifikacijama protiv Ružomberoka. Jednog je u skupini zabio HSV-u.

Preostalih devet, zabio je u dresu Bayerna. A posebno impresivna su tri u utakmici protiv Olympiquea iz Lyona, u pobjedi 3:0.

U toj sezoni zabio je i dva gola Manchester Unitedu, od toga i pobjednički na Allianz Areni, ali i jedan Juventusu. Bila je to Olićeva sezona iz snova u dresu bavarskog diva.

  • +14
Ivica Olić Izvor: Pixsell / Autor: Zeljko Lukunic/PIXSELL