PLES MILIJUNA OSTAJE

Cristiano Ronaldo nema šanse da završi u nekom europskom velikanu; procurilo s kojim klubom pregovaraju njegovi menadžeri

16.11.2022 u 08:49

Bionic
Reading

Cristiano Ronaldo je na izlaznim vratima Manchester Uniteda i u potrazi je za novim klubom, a nije nemoguće da karijeru nastavi u američkom MLS-u

Nema više pomirbe! Portugalac je u intervjuu Piersu Morganu kritizirao klub, a posebno trenera Erika ten Haga. Sazvan je krizni sastanak na Old Traffordu na kojem je prozvani nizozemski stručnjak šefovima rekao da Ronaldo mora otići već u zimskom prijelaznom roku.

Ogromna Ronaldova plaća kamen je spoticanja za europske velikane. Bez obzira što se spominju Bayern i Chelsea transfer u te klubove nije realan, a iz Bayerna su još ranije poručili kako ih portugalski napadač ni najmanje ne zanima.

No zato su tu Amerikanci koji u Ronaldu vide priliku za privlačenje novih sponzora. Za Ronalda su još otprije zanimanje pokazali klubovi iz Los Angelesa –LAFC i LA Galaxy, ali i Inter Miami kojem je vlasnik David Beckham. On je već razgovarao s Ronaldovim agentima koji su mu priznali kako je zainteresiran za dolazak u SAD.

I čelnici MLS-a prate pozorno cijelu situaciju, jer su i oni svjesni kako bi zahvaljujući liku i djelu Ronalda popravili imidž lige te dobili dodatne milijune od marketinških djelatnosti.

Naime, sljedeće sezone stupa na snagu novi televizijski ugovor s Appleom, a ako će u američkom prvenstvu igrati i nekada najbolji igrač svijeta iznos za tv prava bi višestruko narastao.