ZA SAT I POL

Ćoriću u Dubaiju glatka pobjeda protiv Veselog

23.02.2016 u 13:14

Bionic
Reading

Hrvatski tenisač Borna Ćorić prošao je u 2. kolo ATP turnira serije 500 u Dubaiju, gdje je u prvom kolu bio bolji od Čeha Jirija Veselog sa 6-4, 6-4 za 89 minuta igre.

Najbolji tinejdžer svjetskog tenisa, 19-godišnji hrvatski Davis Cup reprezentativac vodio je vrlo neizvjesnu borbu s ljevorukim 22-godišnjim češkim tenisačem, 55. s pojedinačne ATP ljestvice. Ćorić je u prvom setu s dva breaka poveo 5-2. Prvi servis za set je propustio u osmom gemu, ali u desetom nije ponovio pogrešku.

U drugom setu je naš tenisač ponovno prvi došao do breaka u trećem gemu. Već u sljedećem Vesely je imao 0-40, ali je Ćorić nizom od pet poena spasio sve tri break-lopte i potvrdio break. Do desetog gema drugog seta, kad je Ćorić servirao za pobjedu, Vesely je ostao bez prilike za povratak, a tada je došao do dvije nove prilike za break (15-40). No, baš kao što je to učinio u četvrtom gemu, Ćorić je ponovno nanizao četiri poena i iskoristivši prvu meč-loptu stigao do svoje šeste ovosezonske pobjede (6-5).

Retern i visok stupanj koncentracije kad je bio suočen s break-loptama bili su prevaga na Ćorićevu stranu. Borna je spasio pet od šest break prilika Veselog, dok je Čeh od devet prijetnji svom servisu spasio njih šest. Ćorić je na reternu osvojio 29 poena, a Vesely 18.

Ćorić na ovom turniru brani prošlogodišnje polufinale, a u 2. kolu čeka ga pobjednik dvoboja Nijemca Philippa Kohlschreibera (ATP - 28.) i Turčina Marsela Ilhana (ATP - 110.).

ATP Dubai - 1. kolo:

Roberto Bautista Agut (Špa/4) - Simone Bolelli (Ita) 6-2, 6-4

Thomas Fabbiano (Ita) - Leonardo Mayer (Arg) 6-3, 6-4

BORNA ĆORIĆ (HRV) - Jiri Vesely (Češ) 6-4, 6-4