MURRAY KAO PUTOKAZ

Ćorić: Predvodim Hrvatsku, odmor nije važan...

03.03.2015 u 15:21

Bionic
Reading

Hrvatska teniska reprezentacija u petak počinje susret prvog kola Svjetske skupine Davis Cupa protiv Srbije u Kraljevu. Prva naša uzdanica bit će Borna Ćorić iza kojeg je fantastičan tjedan u Dubaiju gdje je dogurao do polufinala

Zbog izostanka Čilića i Dodiga, Ćorić će u Kraljevu biti prvi hrvatski reket.

'Ušao sam u Davis Cup prije godinu dana i sada sam tu kao prvi reket što je stvarno nevjerojatno. No svjestan sam da je tako jer nam nedostaju dva naša najbolja igrača. Ali sigurno mi je čast, dobro se osjećam i pokušat ću to opravdati,' poručio je Borna.

Nakon Dubaija nije bilo puno vremena za odmor.

'Nije baš, imao sam doslovno 12 sati da se odmorim, ali to je život tenisača i na to sam se morao naviknuti kad sam imao deset godina i to sam prihvatio. Spreman sam, dobro sam se odmorio, imao samo dan odmora u Dubaiju i kad sam došao ovdje sam se odmorio tako da mogu reći da ne osjećam neki pretjerani umor'.


U Kraljevu je već odradio trening. Kakvi su dojmovi?

'Prvi trening je bio odličan s obzirom da sam došao izvana gdje su totalno drugi uvjeti. Stvarno sam se dobro osjećao, a teren je po meni sličan Zagreb Indoorsu ili Marseilleu, tako da ne bi trebao imati problema s prilagodbom,' poručio je Borna.

U petak ga očekuje dvoboj sa drugim srbijanskim reketom Viktorom Troickim. Unatoč njegovom odličnom nastupu u Dubaiju, Bornin trener i izbornik Željko Krajan prednost daje Troickom.

'Sigurno da je tako. On je od mene i dalje bolje rangiran na ATP listi i iskusniji igrač. Ali mislim da imam svoje šanse ako odigram kao protiv Murraya u Dubaiju. Vidjet ćemo u petak, tko će biti na kakvoj razini.' zaključio je Ćorić.

Murray je nedavno bio nemoćan, Borna će morati biti na sličnoj razini protiv Troickog