nova prilika

Čop nakon španjolske avanture ponovno na Sardiniji

30.06.2017 u 22:15

Bionic
Reading

Hrvatski reprezentativni nogometni napadač Duje Čop vratio se u talijanski Cagliari nakon što mu je istekla jednogodišnja posudba u Sportingu iz Gijona s kojim je ispao iz prve španjolske lige

Ispadanjem Sportinga otpala je mogućnost otkupa ugovora 27-godišnjeg napadača. Duje Čop je još ranije poručio da će među crveno-bijelima ostati budu li iduće sezone igrali u prvoj ligi.

On je prošle sezone nastupio u 31 utakmici, zabio devet golova čime je bio najbolji klupski strijelac, a još je tri puta asistirao suigračima za gol. 

U Cagliari je Čop došao u siječnju 2015. iz zagrebačkog Dinama te ondje ostao do ljeta kada je klub ispao u drugu ligu. Tijekom šest mjeseci bio je nastupio u 17 utakmica, a četiri puta je zatresao mrežu. Posuđen je zatim španjolskom prvoligašu Malagi gdje je ostao godinu dana, a zadnju sezonu je bio posuđen Sportingu.

Cagliari se vratio iz druge lige te prošlu sezonu završio na 11. mjestu u Serie A. Zasad je nepoznato hoće li Čop igrati za klub s otoka Sardinije ili otići drugdje.