KIŠA PRIJETI UTAKMICI

Conte i Kovač gledaju u nebo - svaki sa svojim željama

15.11.2014 u 18:41

  • +4

Trening reprezentativaca na poplavljenom stadionu San Siro

Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl

Bionic
Reading

Milanski San Siro trebao bi u nedjelju biti domaćin kvalifikacijskoj utakmici Italije i Hrvatske. No obilna kiša koja je padala cijelu subotu, a prema prognozi trebala bi padati i u nedjelju, mogla bi poremetiti raspored

Hrvatska nogometna reprezentacija u subotu poslijepodne trebala je odraditi trening na travnjaku San Sira, na kojem bi se u nedjelju, s početkom u 20.45 sati, trebala igrati kvalifikacijska utakmica za odlazak na Euro 2016. u Francuskoj.

Međutim, jaka kiša koja je padala tijekom dana, a koja bi prema prognozi trebala padati i tijekom noći te u nedjelju, stvarala je velike problema Kovačevim igračima (op.a. Talijani su trening čak odgodili) pa su Modrić, Srna, Rakitić i društvo trenirali nešto slabijim intenzitetom.

Iako je prerano govoriti o mogućoj odgodi, jer do utakmice ima skoro 24 sata, pitanje je u kakvom će stanju biti travnjak na kojem inače igraju Milan i Inter. Ako do odgode slučajno i dođe, s takvim bi raspletom sigurno puno zadovoljniji bio talijanski izbornik. Naime, tijekom treninga ovog tjedna ostao je, zbog ozljeda, bez nekoliko važnih igrača (Pirlo, Verratti, Balotelli, Ogbonna) - a možebitna odgoda dala bi priliku igračima da se oporave.

S druge strane, što zbog atmosfere nakon dobre igre protiv Argentine, a što zbog odlične forme najvažnijih igrača, Kovaču odgoda nikako ne bi odgovarala. 

Sličnu situaciju prije otprilike mjesec dana imali su i igrači Dinama kada su u Salzburgu igrali protiv Red Bulla, no nakon što su domaćini uspjeli 'sniziti nivo vode', utakmica je odigrana.