(NE)MOGUĆA MISIJA

Cleveland čisti 'salary-cap' kako bi vratio LeBrona Jamesa!

15.01.2013 u 13:29

Bionic
Reading

Kontroverzno je 2010. godine LeBron James, ponajbolji košarkaš današnjice, napustio Cleveland, gdje je igrao od prvih NBA dana, te prešao u Miami Heat

U prvoj sezoni na Floridi nije osvojio ono zbog čega je došao u Miami, ali jest prošle sezone kada je Miami u finalnoj seriji bio bolji od Oklahoma Cityja i LeBron je po prvi put u karijeri postao prvak.

Navijački puk u Clevelandu nije oprostio LeBronu odlazak ni način na koji je otišao iz kluba koji ga je na draftu uzeo kao prvi izbor 2003. godine. James je stalno objašnjavao da odlazi jer želi uzeti NBA prsten, a u Clevelandu mu, kako je on to vidio, nikada nisu omogući sastav koji bi bio konkurentan na putu do tog cilja.

Američki mediji zadnjih dana ozbiljno razmatraju mogući posao koji bi mogao uslijediti. I to vrlo brzo. Cleveland sustavno čisti 'salary-cap' kako bi, po navodima američkim medija, 2014. godine doveo, točnije, vratio LeBrona Jamesa u klub. Isto tako, u međuvremenu je Cleveland ipak donekle stasao, pa je sada vođa momčad Kyrie Irving, prošle godine najbolji novak lige, koji svakako nudi svijetlu budućnost.

James sigurno nije imun na povratak u Cleveland jer bi za njega to bio povratak doma (rođen je u Akronu, predgrađu Clevelanda). Uostalom, povratkom i, primjerice, osvajanjem NBA prstena s Clevelandom bi sigurno dobio još mnogo kredita u određenim izborima za najboljeg košarkaša svih vremena.

I ne samo to, povratkom u Cavse LeBron bi napravio potez kojim bi - svi oni koji ga 'još uvijek mrze' - promijenili mišljenje. Vjerojatno ni sam LeBron ne bi imao ništa protiv toga da uspješnu NBA karijeru jednoga dana završi nekoliko kilometara od rodnog grada.