LIGA PRVAKA

Cityju pobjeda u Kijevu; Atletico ima odličnu 'nulu'

24.02.2016 u 22:47

Bionic
Reading

U srijedu su se igrale posljednje dvije utakmice prvog kruga osmine finala Lige prvaka. PSV i Atletico odigrali su 0:0 u Eindhovenu, dok je Manchester City slavio na gostovanju kod kijevskog Dinama sa 3:1

Kijevski Dinamo dočekao je na svom stadionu Manchester City, a za ukrajinsku momčad od prve je minute igrao i naš Domagoj Vida.

Počeli su domaćini dobro, no onda je u 15. minuti, nakon prvog opasnijeg izleta u 16-erac domaćina, Sergio Agüero dobro reagirao na Toureovu loptu i zabio za 1:0.

U 38. minuti David Silva mogao je zabiiti i drugi gol, no što je propusti tada, ovog puta nije. Bilo je to u 40. minuti, nakon lijepe akcije u kojoj su sudjelovali Aguerro, Sterling i strijelac za 0:2.

I drugo poluvrijeme prilikom su otovrili Pellegrinijevi igrači. Dojam je da su se 'dinmovci' predali već nakon prvog od četiri poluvremena.

U 55. minuti City je imao još jednu odličnu priliku, odnosno mogao imati, jer sudac je propustio dosuditi penal nad Sterlingom.

Tračak nade domaćinima u 59. minuti vratio je Bujalskij, nakon akcije u kojoj je sudjelovao i naš Domagoj Vida.

U drugoj utakmici u Eindhovenu PSV je domaćin Atleticu. Imali su gosti dvije prilike u prvih pola sata, a onda je u 30 minuti Griezmann imao stopostonu priliku.

Odličan rezultat Cityja u zadnjim sekundama dvoboja potvrdio je Yaya Toure koji je zabio za konačnih 1:3.

Dobio je loptu u kontru ali Zoet je pravovrmeno istrčao i zaustavio njegov pokušaj. Odmah na drugoj strani domaćini su zaprijetili preko Pröppera i Locadije ali dobar je bio i Slovenac Oblak na golu Atletica.

PSV pokušava nešto prema naprijed, ali bez opasnosti po Oblaka, dok se Atletico odlučio na brojna dodavanja i 'uzimanje vremena'. Simeone je procijenio da bi ipak mogao u Nizozemskoj i do boljeg rezultata, pa je u zadnjih pola sata priliku dao i Fernandu Torresu. Gostima je posao olakšan jer domaćini od 68. minute igraju bez isključenog Pereira

Nakon jednog ubacivanja iz kuta Godin je i zabio gol, no sudac ga je poništio jer je Godin naskočio suparniku na leđa.

U preostalom dijelu utakmice malo se toga imalo za vijedtei, pa je konačnih 0:0 najrealniji rezultat.