pet komada, pet komada...

City s igračem više demolirao Liverpool, brutalan prekršaj Manea obilježio derbi

09.09.2017 u 16:01

Bionic
Reading

Nogometaši Manchester Cityja na svom su Etihadu s uvjerljivih 5:0 nadigrali Liverpool nanijevši mu prvi ovosezonski poraz u prvoj utakmici 4. kola engleskog prvenstva

Argentinac Sergio Agüero iskoristio je u 24. minuti odlično dodavanje Belgijca Kevina de Bruynea i zabio za vodstvo 'građana'. U 37. minuti gosti su ostali s igračem manje, jer je isključen Mane zbog opasne igre i neopreznog starta na domaćeg golmana Edersona. Brazilcu je osam minuta ukazivana pomoć prije nego što je iznesen s terena s imobiliziranim vratom.

>> Pogledajte brutalan start na golmana Cityja koji je završio u bolnici

Zbog tog je događaja prvo poluvrijeme produženo osam minuta, a u šestoj minuti dodatka Gabriel Jesus je na ubacivanje De Bruynea glavom pogodio za 2:0. Isti je igrač realizirao kontranapad Cityja u 53. minuti, a konačnih 5:0 s dva je gola postavio Sane. Prvo je zabio za 4:0 u 77. minuti, a peti gol zabio je preciznim udarcem s ruba kaznenog prostora u 91. minuti.

Nakon što je ostao s igračem manje na terenu, Liverpool više nije bio nikakva prijetnja domaćoj momčadi. Trener gostiju Jürgen Klopp za ovaj je dvoboj odlučio je hrvatskog reprezentativca Dejana Lovrena ostaviti na klupi za pričuvne igrače.