TEMA - IZBORNIK

Ćiro se nije suzdržavao; Štimac isto rekao svoje mišljenje!

21.09.2015 u 21:45

Bionic
Reading

Izbor Ante Čačića izazvao je hrpu negativnih reakcija, a svoje mišljenje dala su i dva bivša izbornika hrvatske nogometne reprezentacije – Miroslav Blažević i Igor Štimac

'Trener svih trenera' priklonio se hrvatskoj javnosti koja je nezadovoljna takvim izborom.

'Mislio sam da je gotovo nemoguće da će biti tako hrabri da uzmu Čačića, koji je odličan trener, ali u ovako delikatnoj situaciji mislim da nije najpovoljniji izbor. Bio sam uvjeren da će izbornik ipak biti Vulić, ali Mamić je opet pokazao snagu i prkos, on vlada situacijom, on je odmah rekao da će Čačić biti izbornik. Vulića su uzeli u obzir reda radi, on je to brzo shvatio, znalo se da je Mamić odlučio da će to biti Čačić usprkos javnom mnijenu. Mislim da su ispali vrlo drski, neodgovorni, jer već su potrošili dva nadarena trenera, Štimca i Kovača', rekao je Ćiro za HRT te dodao:

'Nisam očekivao da će me pozvati, znam Mamića, radije bi uzeli bilo koga samo da ja ne dođem, oni misle da bi uz mene bili manje važni. Mamić je postavio svog čovjeka, Čačić je bio trener Dinama, a on ga je smijenio, Mamić radi što želi. Čačić nije bio dovoljno dobar za Dinamo, a dobar je za reprezentaciju, što je apsurd. Ja bi rado postavio Vulića, jer on je trener malo veće reputacije od Čačića. Vulić bi donio i bolje odnose sa Splitom, ali njih to ne interesira, tolika je njihova bahatost.

Igor Štimac je za Novu TV i HRT imao blažu retoriku

'Prvo moram čestitati. Čačić je kvalitetan čovjek i trener. Svojim radom zaslužio je priliku voditi reprezentaciju,' rekao je Štimac no i dodao:

'Druga stvar je način na koji je do toga došao. Svi potezi HNS postali su predmet ismijavanja.'