NIJE TO OČEKIVAO

Ćiro otvorio dušu; evo što sve misli o Bobanu

27.05.2016 u 08:17

Bionic
Reading

Prije tjedan dana objavljeno je kako je negdašnji kapetan Vatrenih Zvonimir Boban imenovan posebnim savjetnikom za nogometna pitanja novoga predsjednika FIFA-e, Gianija Infantina

'Samo sam čekao kada će taj moj samozatajni kapetan uskrsnuti. Istini za volju, nisam očekivao da će doći baš na tako visoku funkciju. To je povijesna stvar za Hrvatsku', rekao je bivši hrvatski izbornik Miroslav Blažević u Studiju 4, a prenosi hrt.hr.

Priznaje da ga Bobanovo imenovanje nije iznenadilo.

'Svi koji ga poznaju nisu se iznenadili da je doživio tu promociju za koju je spremao samog sebe. Sistematski se spremao za to. Postao je velika, internacionalna 'faca'. Imao sam tu privilegiju da ga postavim za kapetana s 18 godina jer sam u njemu prepoznao lidera, pozitivac i moralnu vertikalu. A on je shvatio da ga učenje i studij vode dalje te se na kraju obogatio titulom intelektualca', dodao je.

Osim ulaska Bobana u FIFA-u, proanalizirao je situaciju na svjetskoj nogometnoj sceni te odnos FIFA-e i UEFA-e, ali i prognozirao očekivanja od hrvatske reprezentacije na Europskom prvenstvu u Francuskoj.

'Sam je izbornik Čačić stavio ljestvicu dosta visoko ustvrdivši da će ova generacija nadmašiti onu moju. Očekujem najveći rezultat jer imamo ekipu koja je u stanju realizirati tako nešto', rekao je Blažević.