MORAJU PROĆI TALLINN

Ćirini vitezovi tri boda od Južne Afrike

09.09.2009 u 21:35

Bionic
Reading

Reprezentacija Bosne i Hercegovine imala je u Zenici priliku matematički osigurati drugo mjesto i doigravanje za SP, no na kraju dvoboja s Turskom mogu biti zadovoljni i jednim osvojenim bodom

Stadion Bilino Polje ključao je već satima prije dvoboja, euforija kod susjeda ovih je dana dosegnula epske razmjere. Raja je već napravila ražanj, no Turci su odlučnim presingom od prve minute domaćinu pokazali da su došli pobijediti.

Već u četvrtoj minuti Supić je bio prisiljen na prvu od svojih mnogobrojnih intervencija tijekom večeri, no najbliži odbijenoj lopti bio je turski kapetan Emre Belozoglu koji jednostavnim napucavanjem iz blizine postavlja rezultat 0:1. Navijači se nisu smeli, stadion se nastavio ljuljati u ritmu navijačkih pjesama BiH.

Ćirina momčad igrala je u prepoznatljivom napadačkom stilu i stvarala gomilu popuprilika u prvom dijelu. Izjednačenje je došlo u 25. minuti kada je igrač Hoffenheima Sejad Salihović namjestio slobodan udarac na 25 metara i naciljao same rašlje vratara Volkana. Majstorski, u stilu njegovih slavnih sunarodnjaka Bake Sliškovića i Safeta Sušića.

Turska je bolje otvorila drugi dio, no nakon 10 minuta podređenog položaja Bosanaca i Hercegovaca, Ćiro je s klupe digao Pjanića i Muslimovića i preokrenuo događanja na terenu. Iako mu je bod osigurao ostanak na četiri boda više od Turaka, Ćiro je krenuo po puni plijen. Idućih 15 minuta turski vratar je gotovo u svakoj akciji morao dokazivati klasu, no on i njegova obrana otklonili su sve probleme.

Završetak je prošao u obostrano otvorenoj igri, a najbolju priliku u toj fazi imali su Turci koji su 15 minuta prije kraja pogodila stativu. Konačan rezultat bio je 1:1 i Bilino Polje proslavilo je veliki bod. Ćiro, koji tijekom čitave utakmice nije prestajao nizati cigarete, još je jednom doživio ovacije. Pred BiH su još dva kola. Pobijede li 10. listopada Estoniju u gostima, sigurno će biti drugi. Ako ne uzmu tri boda, morat će se vaditi kod rasterećene Španjolske.