ZADAR STIGAO HAJDUK

Ćiri nova velika pobjeda, od davljenika napravio hit!

19.09.2014 u 19:47

  • +4

MAXtv Prva liga, 9. kolo: Lokomotiva - Zadar

Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Bionic
Reading

Nogometaši Zadra ostvarili su drugu uzastopnu pobjedu ovog petka na gostovanju u Kranjčevićevoj. Svladali su Lokomotivu zahvaljujući golu Ivora Weitzera…

Miroslav Blažević u velikom se stilu vratio u hrvatski nogomet. Otkad je preuzeo Zadar nanizao je dvije pobjede i klub sa samog dna gurnuo u borbu za Europu, gdje već jako dugo nije bio. Na gostovanju kod Lokomotive Zadar je uspio odbiti mnoge žestoke napade domaćina i doći do trijumfa kojim je preskočio Ivkovićevu momčad na ljestvici.

Utakmica je bila otvorena i zanimljiva, s mnogo prilika na obje strane. Nakon početnog ispitivanja snaga, Zadar je bio taj koji je dočekao svoj trenutak. U 17. minuti Terkeš je dao povratnu loptu za Ivora Weitzera, koji je prekrasnim udarcem poslao loptu pod gredu i donio prednost gostima.

Lokomotiva se pokušala odmah vratiti u igru, ali lopta nikako nije htjela u Matkovićev gol. U 24. minuti nakon kornera se Leko oslobodio i pucao u suprotni kut, no njegov udarac je prošao malo pokraj vratnice. Pet minuta kasnije Rukavina se našao u još boljoj poziciji, pucao glavom i pogodio samo vratnicu.

U 38. minuti Šovšić se probio kroz obranu Zadra, ali njegov udarac iskosa u bliži kut Matković je zaustavio nogom. Ćirini novi 'sinovi' mogli su to kazniti još u prvom poluvremenu, kada je u posljednjoj minuti Hrgović izašao sam pred Slugu, no nije uspio zabiti.

Kako i gdje gledati MAXtv Prvu ligu?

Sve utakmice MAXtv Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport), a prijenosi će biti dostupni i putem PPV i MAXtv To Go usluge te na pay per view online servisu match.tportal.hr.
Članovi communityja Tribina.hr imat će prilike prijenose utakmica pratiti u sklopu tog community portala. Više informacija potražite OVDJE.

U drugom dijelu Lokomotiva je nastavila napadati i promašivati. Bručić i Pavičić prijetili su Matkoviću u 63. minuti, no ovaj je uspio sačuvati svoju mrežu. Tri minute kasnije još bolja šansa Domagoja Pavičića, ali iz poluvoleja je pucao iznad gola.

U 68. minuti Zadar je mogao sve riješiti, ali odličan slobodnjak Hrgovića krajnjim je naporom Sluga odbio u korner. U samoj završnici igralo se uglavnom pred golom Zadrana, a Mišić se u 84. minuti sjurio na gol, no njegov udarac iskosa lako je ukrotio Matković.

U 89. minuti Blažević je isključen nakon što sudac nije sudio jedan evidentan prekršaj u kontri Zadra, ali to nije utjecalo na krajnji ishod, jer Lokomotiva u sudačkoj nadoknadi nije uspjela zabiti.

Na ljestvici MAXtv Prve lige Zadar sada ima 11 bodova koliko i trećeplasirani Hajduk, a Lokomotiva bod manje.

MAXtv Prva liga, 9. kolo:

Lokomotiva – Zadar 0:1 (Weitzer 17)

Hrvatska 1. liga

Lokomotiva - Zadar 0:1
Utk. Pob. Ner. Izg. Bod.
1. Dinamo Zagreb 8 7 1 0 22
2. Rijeka 8 7 0 1 21
3. Hajduk 8 3 2 3 11
4. Zadar 9 3 2 4 11
5. Lokomotiva 9 3 1 5 10
6. Zagreb 8 2 3 3 9
7. Split 8 2 3 3 9
8. Istra 1961 8 1 5 2 8
9. Osijek 8 2 2 4 8
10. Slaven Belupo 8 1 1 6 4

Sljedeće utakmice

20.9. Istra 1961 - Zagreb
20.9. Split - Hajduk
21.9. Slaven Belupo - Osijek
21.9. Rijeka - Dinamo Zagreb
27.9. Rijeka - Zagreb