SLIJEDI KAVČIČ

Čilić zadovoljan: Išlo mi je kao u najboljim danima!

07.02.2013 u 20:36

Bionic
Reading

Marin Čilić nakon uvjerljvog trijumfa protiv Žemlje s puno optimizma iščekuje nastavak turnira u Zagrebu.

'Ovo je moj prvi dvoboj na turniru i doista sam zadovoljan svojom igrom, pogotovu servisom koji mi je išao kao u najboljim danima,' kazao je najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić nakon plasmana u četvrtfinale ATP turnira u Zagrebu.

Čilić je u 2. kolu pobijedio Slovenca Gregu Žemlju sa 6-2, 6-3 za sat i pet minuta igre, a Žemlji je oduzeo servis u četvrtom i osmom gemu prvog, te šestom gemu drugog seta.

'Osjetio sam da Žemlja ima jaku tremu na početku i to sam iskoristio. I servis i retern, kao i moje kretanje, su večeras doista funkcionirali na vrhunskoj razini, a nadam se da ću to zadržati i nadalje', izjavio je Čilić.

Marin je zagrebački turnir osvajao 2009. i 2010. godine, a prošle godine osvojio je i Umag.

'Teško je sada govoriti o naslovu, tek sam odigrao prvi meč. Još je puno dobrih tenisača u ždrijebu, a za mene je velika šteta što se Karlović i Dodig sastaju već u 2. kolu. Da je bilo tko od njih u donjem dijelu ždrijeba dogurali bi daleko'.

Čilića u četvrtfinalu ide na još jednoga Slovenca Blaža Kavčića koji je danas izbacio Cipranina Marcosa Baghdatisa.

'Po meni je to malo iznenađenje. Znam koliko treba o Kavčiću, on voli duge izmjene i nema loš servis, ali nije igrač koji će razbiti protivnika. Sve će ovisiti isključivo o meni i koliko ću često koristiti njegove slabosti", zaključio je Čilić, 12. tenisač svijeta.

Četvrtfinalni dvoboj Čilića i Kavčića na rasporedu je u petak odmah iza središnjega meča dana u 18 sati u kojem branitelj naslova Mihail Južni čeka pobjednika dvoboja Karlović - Dodig.