UŠAO U ČETVRTFINALE

Čilić uz puno muke slomio Verdasca u Tokiju

05.10.2016 u 12:51

Bionic
Reading

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić plasirao se u četvrtfinale ATP turnira u Tokiju nakon što je u 2. kolu sa 4-6, 7-5, 7-5 svladao Španjolca Fernanda Verdasca u susretu koji je trajao dva sata i 18 minuta.

Bio je ovo već 12. međusobni dvoboj 28-godišnjeg Čilića i četiri godine starijeg Verdasca i sedma pobjeda Međugorca.

Početak dvoboja protekao je u propuštenim prilikama Čilića, on nije iskoristio jednu "break-loptu" u prvom Verdascovom servis-gemu i još dvije u drugoj igri na Španjolčev servis, dok je između ta dva gema on izgubio svoj početni udarac. Bio je to i jedini "break" u prvoj dionici igre koja je otišla na Verdascovu strnu sa 6-4.

Kada je Španjolac oduzeo servis Čiliću i u prvoj igri drugog seta izgledalo je kako bi mogao do lagane pobjede, ali Čilić je odmah u sljedećoj igri vratio izgubljeno, a kasnije tijekom seta još jednim "breakom" i povesti sa 4-2. Tada je Verdasco uspio uzvratiti "re-breakom" i smanjiti na 4-3, a potom je svaki igrač držao svoj početni udarac do vodstva Čilića od 6-5. Naš je najbolji igrač u 12. gemu druge dionice uspio iskoristiti drugu set-loptu i izjednačiti omjer u setovima.

Početkom trećeg seta Čilić je oduzeo servis Verdascu za prednost od 3-1 i zatim sigurno držao svoj servis za 4-1 te se činilo kako će lagano privesti susret kraju. No, tada je Španjolac počeo potezati iz svih pozicija, a većina njegovih udaraca je ulazila u teren pa je s tri uzastopna osvojena gema stigao do 4-4. Ipak, ponovila se završnica drugog seta, Čilić je i u odlučujućoj dionici meča uspio oduzeti servis suparniku kod svog vodstva 6-5 i tako okončati dvoboj. Uvelike je pripomogao i Verdasco koji je u posljednja dva poena dvoboja izbacio loptice u aut.

U četvrtfinalu će Čilić igrati protiv boljeg iz ogleda između Argentinca Juana Monaca i Australca Jamesa Duckwortha.