novosti na teniskom vrhu

Čilić uskoro ispred Đokovića i Murrayja, ali čudesni klinac preskače njega!

07.08.2017 u 18:02

Bionic
Reading

Marin Čilić ima dobre izglede završiti godinu na trećem mjestu ATP ljestvice, ali bit će teško zadržati iza sebe mlade talente koji dolaze, posebno Alexandera Zvereva...

Ozljede Novaka Đokovića, Stanislasa Wawrinke i Andyja Murrayja otvaraju put našem najboljem tenisaču do trećeg mjesta na ATP ljestvici, a samo se Roger Federer i Rafael Nadal u ovom trenutku čine nedostižnima pod uvjetom da se Marin ubrzo oporavi od ozljede aduktora koja ga muči i ostane zdrav do kraja sezone.

  • +22
Marin Čilić, Wimbledon 2017. Izvor: Reuters / Autor: STEFAN WERMUTH

No, iako se riješio nekih od istinskih velikana u borbi za sam teniski vrh, pojavile su se nove prijetnje iz drugog plana. Prije svega radi se o mladom Alexanderu Zverevu koji je potvrdio svoju snagu osvajanjem ove nedjelje ATP 500 turnira u Washingtonu. Bila je to iznimno talentiranom 20-godišnjaku četvrta titula ove sezone i velikim koracima grabi prema sam vrhu.

Autor: YouTube

Trenutno je Zverev na osmom mjestu, no posljednjim osvojenim bodovima preskočio je Čilića na godišnjoj ljestvici, što znači da ima prednost od 260 bodova uoči završnice sezone. To neće biti lako nadoknaditi, a ključan bi mogao biti US Open na kojem će pobjednik odnijeti 2000 bodova, a očekuje se da bi i Marin i Alexander ovdje mogli igrati značajnu ulogu.

  • +3
Alexander Zverev Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

U borbi za treće mjesto svakako je i drugi mladi teniski lav, Dominic Thiem koji nije u briljantnoj formi posljednjih tjedana, ali skupio je Austrijanac dosta bodova ove sezone i ima 440 više od Marina na godišnjoj ljestvici pa nas definitivno očekuju uzbudljiva tri posljednja mjeseca teniske godine...

ATP ljestvica osvojenih bodova u 2017. godini:

  1. Rafael Nadal 7,095
  2. Roger Federer 6,545
  3. Dominic Thiem 3,345
  4. Alexander Zverev 3,165
  5. Stan Wawrinka 3,1501
  6. Marin Čilić 2,905