PAUZIRAO DVA MJESECA

Čilić u Ženevi najavio dobru formu; u Roland Garrosu na debitanta

23.05.2016 u 10:08

Bionic
Reading

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić je nakon Miamija pauzirao gotovo dva mjeseca, no odmah po povratku terenima pokazao je zavidnu razinu tenisa. Povratak je bio rezerviran za Ženevu, a plasman u finale itekako se mora promatrati kao odličan rezultat.

Kladite se pametno uz Tportal i Dvoznak.com: Sve najave današnjih utakmica i prognoza pročitajte na dvoznak.com, adresi za pametno klađenje

Ne samo da je Marin u prvom nastupu nakon Miamija pokazao da je fizički spreman, nego je do finala došao bez izgubljenog seta. Savladao je Delbonisa koji već ima ovakav jedan naslov u 2016., pa onda i Ferrera. Španjolac nije pravi, ali dobiti oba produžetka protiv njega definitivno nije lako. Posebno jer je veteran imao prednost breaka u oba seta.

Potom je i kontra Stana Wawrinke u finalnom obračunu imao svojih šansi. Naime nakon što je uvodni set pripao Švicarcu u nastavku je Čilić zaigrao znatno bolje, propustio je servis za osvajanje drugog seta, te potom čak još pet set-lopti u tie-breaku, te nakon toga ipak biva kažnjen za propuštene šanse. Ipak nema razloga za biti razočaran budući da je tjednom u Ženevi jasno pokazao da je itekako spreman za nastup na drugom Grand Slamu sezone.

'Nevjerojatan tjedan za mene, zaista nisam ovo očekivao. Sa velikim entuzijazmom iščekujem Roland Garros', kazao je Marin.

Prethodne sezone na ovim terenima je preskočio tri prepreke bez izgubljenog seta, te je ipak potom Ferrer bio neprelazna prepreka. Marina čeka novi izazov, no ponovi li izvedbe iz Ženeve problema ne bi trebao imati makar kroz uvodne dvoboje.

Klasu je na početku ove sezone pokazao i Trungelliti kada je u bio jedno od pozitivnijih iznenađenja Australian Opena. Nakon kvalifikacija je upisao jednu pobjedu u glavnom ždrijebu dok je potom i pristojno namučio Dimitrova.

Bilo je to najveći podvig u karijeri ovog 26-godišnjeg Argentinca koji je ipak pretežno vezan za challengere. On već nekoliko sezona godišnje bilježi između 15-20 takvih pobjeda, no nakon sjajnog početka godine ovaj put se nije najbolje snašao. Kada je riječ o konkretno nastupima na zemljanim terenima eventualno vrijednim spomena se čine vezane pobjede na challenger turniru u Rimu, dok je kada je riječ o ATP razini ispadao u kvalifikacijama Barcelone i Estorila.

Imao je bitnih problema stići do glavnog ždrijeba Roland Garrosa budući da je u kvalifikacijama u dva navrata bio primoran igrati odlučujući set, te da je kontra Novikova itekako bio na konopcima u par navrata. Ipak uspijeva i na drugom Grand Slam turniru sezone osigurati glavni ždrijeb što je svakako od iznimne važnosti za Marca.

Ipak jasno je kako je Marin ogroman favorit, te će sve osim njegove uvjerljive pobjede predstavljati prilično iznenađenje.