S MUŠTERIJE NA MUŠTERIJU

Čilić u trećem kolu, za polufinale s Davidenkom

07.10.2009 u 09:44

Bionic
Reading

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić plasirao se u 3. kolo ATP turnira China Open u Pekingu svladavši Francuza Juliena Benneteaua u tri seta 6:2, 2:6, 6:0

U sat i 48 minuta igre Čilić je iskoristio pet od čak 14 prilika za obrat, a imao je i devet as-servisa. Bio je to treći dvoboj Čilića i Francuza, a svaki put su njihovi mečevi otišli u maksimalan broj setova - pet lani na US Openu i tri ove godine u Dubaiju - te je svaki put pobjednik bio Čilić.

Meč pun oscilacija Čilić je završio u velikom stilu. U trećem setu na svoj servis nije izgubio nijedan poen, dok je Francuzu uzeo tri servisa zaredom i bez komplikacija izborio četvrtinu finala koja mu osigurava 90 bodova i zaradu od 52.000 dolara.

U 3. kolu Čilića čeka teška prepreka, Rus Nikolaj Davidenko koji je s uvjerljivih 6:1, 6:0 'pomeo' s terena Nijemca Philippa Kohlschreibera. Međugorac s najboljim ruskim tenisačem ima omjer 2:0, a obje pobjede ostvario je prije dvije godine - u Sankt Peterburgu i upravo u Pekingu, kada je slavio 6:3, 6:4.