PAO WAWRINKA

Čilić u osmini finala, slijedi Del Potro

22.01.2010 u 13:34

Bionic
Reading

Marin Čilić plasirao se u osminu finala prvog grand slam turnira sezone Australian Open koji se igra u Melbourneu. Čilić je u trećem kolu pobijedio Švicarca Stanislasa Wawrinku u četiri seta 4:6, 6:4, 6:3, 6:3, te ga sada očekuje ogled protiv Del Potra

Nešto više od tri sata trajala je borba Marina Čilića protiv Švicarca Stanislasa Wawrinke u kojem je hrvatski tenisač nastavio svoj sjajan niz protiv njega u 2010. Nakon što ga je dobio nedavno u indijskom Chennaiju prvi put, Čilić je došao i do druge uzastopne pobjede nad Wawrinkom, ovog puta u trećem kolu Australian Opena.

Početak meča nije najavljivao Čilićevo slavlje, jer se hrvatski tenisač baš mučio cijeli prvi set. Prve neugodnosti započele su već pri vodstvu Wawrinke 3:2 kada je Čilić morao spašavati dvije break lopte, no to je samo bio uvod u, očito, neizbježno – gubitak servisa. Naime, samo malo kasnije Čilić pak gubi servis što je Švicarcu bila dovoljna zaliha da osvoji prvi set sa 6:4.

No tada kreće furiozna igra hrvatskog reprezentativca Davis Cupa koji osvaja sljedeća tri seta. U drugom je, istina, Wawrinka napravio jedan break, no zato je svom protivniku Čilić dvaput oduzeo prednost servisa te slavio sa 6:4. U trećem i četvrtom  to je napravio po jednom i svaki osvojio sa 6:3. Epilog, druga uzastopna pobjeda nad Wawrinkom i prolazak u osminu finala gdje ga čeka Del Potro.

Marin Čilić – Stanislas Wawrinka 4:6, 6:4, 6:3, 6:3.