ATP DUBAI

Čilić svladao Koubeka, slijedi Melzer

24.02.2010 u 12:49

Bionic
Reading

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić preskočio je i drugu prepreku na teniskom turniru u Dubaiju. Čilić je treće kolo osigurao pobjedom nad Austrijancem i 135. igračem svijeta Stefanom Koubekom 6:2, 7:6(6)

Nakon nešto manje od 90 minuta provedenih na terenu teniskog turnira u Dubaiju, Marin Čilić pobijedio je Austrijanca Koubeka bez izgubljenog seta, ali s dosta muke, mada je prvi set sugerirao da će deveti tenisač svijeta lakoćom slistiti Koubeka. Austrijanac je osvojio prvi gem prvog seta, ali je onda Čilić osvojio sljedećih pet gemova poveo sa 5:1 te na kraju rutinski došao do osvajanja prvog seta sa 6:2.

U nastavku se Koubek ipak probudio te dosta namučio hrvatskog tenisača. Čilić je, doduše, dva puta oduzimao u tom setu Koubeku servis, no Austrijanac je isto toliko puta povratio servis, da bi se na kraju sve odlučivalo u tie-breaku koji je Čilićev protivnik započeo furiozno povevši sa 4:0 te je čak imao i nekoliko set lopti, no najbolji hrvatski tenisač pokazao da je najjači kad je najpotrebnije i uspio sve okrenuti pa na kraju slaviti u tie-breaku 8:6.

Poslije Austrijanca, opet Austrijanac za Čilića koji će se u trećem kolu ogledati s Jürgenom Melzerom.