roland garros

Čilić sjajnom igrom pregazio Amerikanca: Korak bliže okršaju s Nadalom!

02.06.2018 u 18:28

Bionic
Reading

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić plasirao se u osminu finala Roland Garrosa svladavši Amerikanca Stevea Johnsona s 6-3, 6-2, 6-4 za samo sat i 37 minuta igre.

Čilić je protiv Johnsona, 46. na ATP ljestvici, ubilježio i petu pobjedu u isto toliko međusobnih dvoboja, a Amerikanac ga ni na ovogodišnjem Garrosu nije uspio ozbiljnije ugroziti.

  • +3
Marin Čilić u Roland Garrosu Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

U sva tri seta Marin je pokazao odličnu igru, imao je 9 aseva, a svoj servis nijednom nije izgubio, dok Johnson čak nije uspio doći niti do 'break-lopte'. Od 11 prilika na Amerikančev servis Čilić je iskoristio četiri te je na lagan način došao od plasmana među 16 najboljih.

U osmini finala Čilić ide na Talijana Fabia Fogninija s kojim ima pozitivan skor 2-1 u međusobnim dvobojima. Talijan je slavio u njihovu prvom dvoboju u Monte Carlu daleke 2009. godine, a Čilić je dobio dvoboje u Umagu i Pekingu dvije godine kasnije.

Podsjetimo, Marin je u dijelu ždrijeba u kojem je i Rafael Nadal s kojim bi se mogao susresti u polufinalu. Deseterostruki osvajač Roland Garrosa s lakoćom je ove subote svladao Richarda Gasqueta i ponovo djeluje nepobjedivo...