OKRŠAJ S DEL POTROM

Čilić se suočava sa svojom najvećom teniskom noćnom morom: Vrijeme je za poravnavanje računa!

06.06.2018 u 12:02

Bionic
Reading

Marin Čilić ima iznimno negativan omjer pobjeda i poraza protiv Juan Martina Del Potra, a najviše boli posrtaj u finalu Davis Cupa. Sada u Roland Garrosu vrijeme je za prekid negativne serije...

Malo je tenisača na svijetu protiv kojih Čilić tako loše prolazi kao protiv Juana Martina Del Potra, tenisača s kojim ima omjer pobjeda i poraza 2-10, a najviše boli neuspjeh u finalu Davis Cupa 2016. godine u zagrebačkoj Areni, u kojem je Argentinac velikim preokretom spasio svoju reprezentaciju i omogućio Delbonisu da pobjedom protiv Karlovića osigura titulu.

  • +3
Marin Čilić u Roland Garrosu Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Bio je to najteži udarac kojeg je Marin primio od svog 29-godišnjeg vršnjaka, a u seriji je od čak sedam poraza u nizu.

'U svim tim mečevima osjećao sam da sam blizu i da ga mogu dobiti,' tvrdi ipak Čilić uoči novog okršaja koji je na rasporedu ove srijede u Parizu u četvrtfinalu Roland Garrosa.

Del Potro proživljava jednu od svojih boljih sezona što je potvrdio osvajanjem Indian Wellsa i pobjedom protiv Rogera Federera u finalu, a da je strašno opasan pokazao je i na pariškoj zemlji, čvrstom igrom i sigurnim pobjedama protiv Mahuta, Benneteaua, Ramosa i Isnera.

No, Čilić igra svoj najbolji Roland Garros u karijeri i također se lako probio među osmoricu najboljih, a njegova igra i mentalna pribranost bude optimizam uoči novog međusobnog dvoboja.

Treba naglasiti da je nastup Del Potra u Parizu bio pod velikim pitanjem zbog istegnuća prepone, a ozljede su za ovog Argentinca gotovo svakodnevnica i nikad se ne zna u kakvom će stanju izaći na teren. U svakom slučaju, vrijeme je za Čilićevom poravnavanje računa i obračun s Rafaelom Nadalom u polufinalu, što bi bila nagrada za eventualnu pobjedu...