ROLAND GARROS

Čilić s lakoćom pregazio Kyrgiosa i prošao u 3. kolo

29.05.2013 u 13:35

Bionic
Reading

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić ekspresno se i bez ikakvih poteškoća plasirao u 3. kolo Roland Garrosa. Australca Nicka Kyrgiosa je pobijedio sa 6-4, 6-2, 6-2

Kyrgios je ove godine osvojio juniorski Australian Open, ali za seniorsku je kategoriju još uvijek nedovoljno iskusan, unatoč pobjedi protiv Radeka Štepaneka u 1. kolu. Za Čilića na pariškoj zemlji u srijedu nije imao nikakvo rješenje, naš je tenisač od samog početka u potpunosti držao meč pod kontrolom i zaključio posao za 98 minuta.

U prvom je setu 11. igrač svijeta izgubio samo tri poena na svome servisu, a jedan mu je break bio sasvim dovoljan da osigura vodstvo. Nastavak je donio još uvjerljivijeg Čilića koji je oduzeo servis mlađahnom suparniku u petom i sedmom gemu, a na vlastitom je servisu izgubio tek poen više nego u prvom setu.

U trećoj je dionici Međugorac kreirao još dva breaka, ali prvi se put i sam suočio s manjim problemima. Kyrgios je, naime, u drugom gemu imao tri break-lopte, ali naš se tenisač iskobeljao iz te situacije i mirno priveo meč kraju protiv 262. igrača svijeta kraju. Spomenimo još da je Čilić ispalio osam asova, imao je više izravnih poena (31-14) i manje neforsiranih pogrešaka (15-23). Osvojio je ukupno 91 posto poena nakon ubačenog prvog servisa.

U sljedećem kolu Čilića očekuje meč protiv Srbina Viktora Troickog.

Roland Garros, 2. kolo:

Čilić (10) - Kyrgios 6-4, 6-2, 6-2