SLAVLJE MOŽE POČETI

Čilić potpuno razbio Gasqueta, Hrvatska je u finalu!

18.09.2016 u 16:46

  • +19

Polufinale Davis Cupa, Hrvatska - Francuska, Marin Čilić - Richard Gasquet

Izvor: Pixsell / Autor: Hrvoje Jelavić

Bionic
Reading

Marin Čilić ostvario je uvjerljivu pobjedu protiv Richarda Gasqueta 3:0 u setovima u četvrtom meču Davis Cupa između Hrvatske i Francuske, a naša reprezentacija time je stigla do toliko željenog trećeg trijumfa i plasirala se u finale!

Hrvatska je ponovo u finalu Davis Cupa, prvi put nakon 2005. godine. Izabrana vrsta predvođena Marinom Čilićom odradila je savršen posao i izbacila iz natjecanja lakše od očekivanog favorizirane Francuze te tako došla na korak do svoje druge titule u prestižnom momčadskom teniskom natjecanju.

Nakon individualnog trijumfa Čilića protiv Pouillea te onog u paru s Dodigom protiv Mahuta i Herberta, Marin je bio taj koji je dovršio posao ove nedjelje pobjedom protiv Richarda Gasqueta.

Naš najbolji tenisač igrao je fantastično, kao na US Openu kojeg je osvojio 2014. godine. U prvom setu odmah je oduzeo servis protivniku, no iako mu je Gasquet uzvratio, Marin je kod 4:3 ponovo došao do prednosti i zatim spasio 'break' loptu Francuza i s mirnih 6:3 priveo posao kraju.

Drugi set bio je još bolji za hrvatskog tenisača. Nastavio je briljirati na terenu, pogađati iz svih pozicija, dok je Gasquet više griješio i to ga je skupio koštalo. Čilić je prvo oduzeo servis protivniku kod 1:1, onda i kod 3:1 te s dva 'break' prednosti zaključio drugu dionice igre s konačnih 6:2.

Činilo se da je sve gotovo kad je Čilić napravio 'break' i na početku trećeg seta, no Gasquet se uspio vratiti i izjednačiti na 2:2. Ipak, kod 5:5 Marin je ponovo oduzeo servis Francuzu kojem više nije bilo spasa i zatim je zaključio treći set sa 7:5 za veliko hrvatsko slavlje.

Čilić je tijekom meča čak šest puta oduzimao servis protivniku, a skupio je više aseva (14-2) i izravnih poena (21-13) od Gasqueta kojemu je to bio drugi poraz u karijeri od Marina.

Hrvatska sada čeka protivnika u finalu, a odluka će pasti u petom meču dvoboja Velike Britanije i Argentine u kojem će Juan Martin Del Potro biti favorit za pobjedu gostiju...

Davis Cup, polufinale

Čilić – Gasquet 6:3, 6:2, 7:5

Hrvatska - Francuska 3:1