NEMA NOVE 'JURILICE'

Čilić ostao bez BMW-a, ali je zadovoljan

10.05.2010 u 11:18

Bionic
Reading

Marin Čilić nije uspio osvojiti treći turnir u 2010. Mihail Južnji ostao je crna mačka za hrvatskog tenisača, ali usprkos četvrtom porazu u isto toliko mečeva s Rusom, kao 11. igrač svijeta zadovoljan je svojim nastupom u Münchenu

Bio je to dobar tjedan za Marina Čilića. U bavarskom gradu hrvatski tenisač osvojio je 150 bodova te postao bogatiji za 36 tisuća eura. Automobil BMW 325i koji je bio nagrada od sponzora turnira ipak je otišao u garažu ruskog tenisača Mihaila Južnjija koji je bio bolji u finalu sa 6:3, 4:6, 6:4.

'Mislim da sam svoju priliku propustio na početku trećeg seta kad sam imao break loptu, a on se pokušavao vratiti u igru', rekao je Čilić nakon završetka i dodao:

'Moj umor napravio je malu razliku pred kraj meča kad sam promašio nekoliko lakih lopti na svoj servis. On je servirao jako dobro i nije promašivao puno laganih poena tako da je bilo zaista teško. No jako dobro sam se borio i zadovoljan sam time.'

Naravno, najzadovoljniji je bio pobjednik. Južnji je osim novog automobila dobio i 250 bodova te 68.450 eura, a napokon je otišao i do kraja, jer je na ovom turniru poražen u finalu 2007. i 2009. godini.

'Ovo je dobar turnir, ima sjajnu atmosferu, a ja ovdje imam dosta prijatelja. Tu je sve odlično organizirano za tenisače kojima se uvijek nastoji ostvariti što god požele', govorio je Južnji te se osvrnuo na finale.

'Bio je to težak meč. Imao sam nekoliko teških trenutaka, posebice na početku trećeg seta i nije bilo lako pobijediti.'