POKORENA MOĆNA BRAĆA

Čilić oduševljen velikom pobjedom: Najbolji meč u karijeri!

17.07.2016 u 23:23

Bionic
Reading

Marin Čilić i Ivan Dodig ostvarili su veliku pobjedu u Portlandu u igri parova, svladavši braću Bryan rezultatom 6:2, 2:6, 6:2, 6:4. Očekivano, nakon trijumfa unutar naše Davis Cup reprezentacije ponovo je zavladao optimizam...

U nedjelju će pasti odluka tko će dalje, a iako su domaćini i dalje u prednosti, jer im treba samo još jedan bod, Hrvatska itekako ima pravo na nadu, jer Marin Čilić protiv Johna Isnera (početak u 21 sat po srednjoeuropskom vremenu) vodi 5:0 u međusobnim susretima. Nakon njih na igralište bi trebali Borna Ćorić i Jack Sock, što će biti meč koji će odlučiti ukupnog pobjednika, jasno pod uvjetom da Čilić pobijedi.

U subotu u meču igre parove hrvatski izbornik iznenadio je Amerikance promjenom u zadnji čas i uvođenjem Marina Čilića. To se itekako isplatilo.

'U razgovoru cijelog stručnog tima i igračima tražili smo način kako pobijediti Bryane. Odnosno, treba li ići klasičnom igrom parova, kakvu igra Marin Draganja, ili to preokrenuti igranjem singla, dakle staviti Čilića. Zaključili smo da je najbolje da igramo ono što Bryanima najmanje odgovara, s osnovne linije, a znamo da je Čilić u tome jači', objasnio je Krajan.

POsebno oduševljen izvedbom bio je Marin Čilić.

'Ovo je bio moj najbolji meč u karijeri u paru. Pogotovo gledajući ukupnu situaciju: gubili smo 0:2 od Amerikanaca na njihovom tlu i igrali protiv braće Bryan koji su okosnica njihove reprezentacije već dugi niz godina. Činjenica je da Ivan i ja uopće nismo igrali zajedno u posljednje vrijeme, ali bili smo svjesni da imamo kvalitetu i da ako planirano ispunimo na terenu da ćemo i imati šansu. Ivan je pripremio pravu taktiku i na meni je bilo da ju provedem. Bio je to sjajan meč na visokom nivou i prelijepa predstava,' izjavio je najbolji hrvatski tenisač koji smatra da ima još svježine za meč s Isnerom:

'Fizički se osjećam dobro. Emocionalno je veća potrošnja u Davis Cupu, ali odlično je što mi protiv Isnera neće trebati toliko fizička energija, više mentalna. Nadam se da ću se dovoljno oporaviti i odigrati meč na visokom nivou.'

'Naša je sreća što u timu imamo par koji može obećavati bod, što nas jako veseli i što će nam za sljedeće mečeve puno značiti. U Brazilu, Belgiji i ovdje smo pobijedili u paru i to nam puno pomaže. Vratili smo se u igru, nadam se da će nam se sreća nasmiješiti i da ćemo na kraju pobijediti', zaključio je pak Ivan Dodig koji bi mogao i zaigrati u nedjelju umjesto Borne Ćorića, ako Krajan još jednom odluči iznenaditi Amerikance.