SKINUTA KRUNA

Čilić nemoćan protiv Mayera

04.02.2011 u 18:37

Bionic
Reading

Zagrebački turnir je ostao bez prvog nositelja i branitelja naslova Marina Čilića. Bolji od Međugorca bio je Florian Mayer rezultatom 6:3, 6:4

Marinova zagrebačka serija stala je na broju 11, nakon toliko pobjeda u nizu naletio je na rutiniranog Nijemca Mayera koji ga je deklasirao na terenu i ušao u polufinale.

Čilić je meč otvorio sa 15:40 na servis protivnika, no zatim je izgubio 12 poena u nizu i iz rezultata 0:3 nije se uspio vratiti. Ponovno nije izlazio na mrežu, a Mayer je s osnovne linije pokazao puno više sigurnosti i širi raspon efikasnih oružja kojim je polako obeshrabrivao Čilića.

U ključnom razdoblju meča, uzastopna tri breaka početkom drugog seta, Mayer je aktivirao rezane lopte forhendom i nesigurnog Čilića gurnuo još dublje prema ponoru. Do kraja meča mirno je zadržao break prednosti i tako i u drugom ogledu lako slavio protiv Čilića.

Već u Marinovom nastupu u dugom kolu protiv Kunitsina vidjelo se da ovo nije Čilić u svom blistavom izdanju, pobjeda Mayera zapravo je samo logičan slijed događaja. Nadajmo se da će se situacija preokrenuti do Davis cup ogleda Hrvatske i Njemačke kada bi isti protivnici trebali odmjeriti snage u maloj dvorani istog kompleksa.

'Nisam pronašao željeni ritam i previše sam griješio. U nekim fazama sam igrao i dosta pametno ali lopte koje sam morao pogoditi su na kraju izašle van. Borio sam se, ali nije išlo', rekao je Marin nakon poraza.

Mayer će za finale igrati protiv sunarodnjaka Berrera kojemu je u polufinalu meč predao Richard Gasquet. U drugom polufinalu Guillermo Garcia Lopez čeka 'boljeg Ivana' iz dvoboja Dodiga i Ljubičića.